Bestseller Oktober van Søren Sveistrup wordt Deense Netflix Original tv-serie: The Chestnut Man

Gisteren heeft Netflix op het tv-festival in Kopenhagen aangekondigd dat ze de thriller Oktober (internationale titel: The Chestnut Man) van Søren Sveistrup, de bedenker van het Deense televisiefenomeen The Killing, gaan verfilmen. De opnames van de serie zullen in 2020 beginnen. In totaal zal de serie bestaan uit zes afleveringen van vijftig minuten, wanneer de serie zal worden uitgezonden is nog niet bekend.

Oktober verscheen afgelopen najaar in Nederland en is een van de succesvolste thrillerdebuten van de afgelopen jaren; inmiddels zijn er al ruim 60.000 exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen.

Tesha Crawford, Director Netflix International Originals Northern Europe: ‘Na het succes van de eerste Deense Netflix Original, The Rain, zijn we heel opgetogen dat wij door kunnen bouwen aan de geweldige traditie van Nordic Noir. We zijn onder de indruk van Sørens sterke plot en stem en kijken ernaar uit om Oktober (The Chestnut Man) naar het internationale Netflix-publiek te brengen.’

Steven Maat, uitgever A.W. Bruna Uitgevers: ‘Het kon natuurlijk niet anders dan dat Oktober verfilmd zou gaan worden, daar leent deze grandioze thriller zich uitstekend voor. Ik kijk er erg naar uit!’

Søren Sveistrup (1968) is de bedenker en scenarioschrijver van The Killing, dat bekroond werd met diverse internationale awards en waarvan de uitzendrechten aan meer dan honderd landen verkocht werden. Meer recentelijk was Sveistrup verantwoordelijk voor de scripts van de films The Day Will Come en Jo Nesbø’s The Snowman. Sveistrup won talloze prijzen, waaronder een Robert Award voor The Day Will Come (2017), een Emmy Award voor Nikolaj and Julie (2003) en een BAFTA voor The Killing (2011).

Over het boek:

Op de eerste dinsdag van oktober keert Rosa Hartung terug op haar post als minister van Sociale Zaken. Na de dramatische verdwijning van haar twaalfjarige dochter heeft ze een jaar verlof genomen. Een psychisch gestoorde man heeft de moord op Hartungs dochter bekend, maar het lichaam is nooit gevonden.

Op dezelfde dag dat Hartung terugkeert in het parlement, wordt een jonge vrouw op brute wijze vermoord in haar huis in een buitenwijk van Kopenhagen. Een van haar handen is eraf gehakt.
Wanneer de rechercheurs Thulin en Hess arriveren op de plaats delict treffen ze een kastanjepoppetje aan, dat een sinister geheim bij zich blijkt te dragen. En dan wordt er nog een vrouw vermoord. Het heeft er alle schijn van dat de missie van de moordenaar nog niet voorbij is…

**** ‘Sveistrup heeft van dit alles een dermate adembenemend verhaal gemaakt dat we nu al toe zijn aan een vervolg – dat ongetwijfeld zal komen.’ – Vrij Nederland 

Gerelateerde artikelen

10 spannende boeken over seriemoordenaars

Het zijn de mensen die je liever niet in het echt tegen wilt komen, en toch krijgen we geen genoeg van thrillers over seriemoordenaars! Wij geven 10 leestips.

Blog
Lees meer