A.W. Bruna pre-empt thrillerdebuut van The Killing-schrijver Søren Sveistrup

A.W. Bruna Uitgevers heeft middels een pre-empt de rechten verworven van het thrillerdebuut van Søren Sveistrup, de schrijver achter het Deense televisiefenomeen The Killing.

‘Al zes jaar ben ik in gesprek met Sveistrups agent over een boekproject van deze auteur. Nu is het eindelijk zo ver,’ aldus Susan Sandérus, acquirerend redacteur. ‘Alles wat The Killing zo goed maakte – de dwingende spanningsboog, de personages van vlees en bloed, het sfeervolle Kopenhagen en de politieke en sociale geëngageerdheid – zit ook in deze thriller.’

Voorafgaand aan het Nederlandse pre-empt werd het boek in Noorwegen verkocht aan Gyldendal. Inmiddels buitelen internationale uitgevers over elkaar heen om de rechten voor hun land veilig te stellen. ‘Dit is onze belangrijkste acquisitie uit Scandinavië sinds Stieg Larsson,’ aldus Sandérus. ‘De verwachtingen zijn overal zeer hoog gespannen.’ De Nederlandse vertaling zal nog in het najaar van 2018 verschijnen.

Gerelateerde artikelen

10 spannende boeken over seriemoordenaars

Het zijn de mensen die je liever niet in het echt tegen wilt komen, en toch krijgen we geen genoeg van thrillers over seriemoordenaars! Wij geven 10 leestips.

Blog
Lees meer