BESTELLEN
BESTELLEN

* Gebaseerd op Hebban waardering

4.5 / 5 *

BOEKENAUTEURSNIEUWSTHRILLERABONNEMENT

Als kleine jongen werd Reseng geadopteerd door de misdadiger Oude Wasbeer. Ze woonden in diens bibliotheek, omringd door boeken die niemand ooit las, waar het krioelde van de moordenaars, huurlingen en premiejagers. 

Met deze achtergrond is Reseng voorbestemd tot een leven als huurmoordenaar. Tot hij de regels breekt. Hij ontmoet een drietal jonge vrouwen: een winkelbediende, haar rolstoelgebonden zus en een loensende obsessieve breister. 

Zullen deze vrouwen hem bevrijden van zijn lot? Of is Reseng de volgende op de dodenlijst? Wie zal er dan voor zijn katten zorgen? Wie plaatste de bom in zijn toilet? En hoeveel bier moet hij drinken om te zorgen dat hij alles vergeet?

Un-Su Kim werd in 1972 geboren in Busan, Zuid-Korea, en is de auteur van enkele veelgeprezen romans. Hij is de winnaar van de Munhakdongne Romanprijs, Korea’s meest prestigieuze literaire prijs en was in 2016 genomineerd voor de Grand Prix de la Littérature Policière. Hij woont in Jinhae-gu. De plotters betekende zijn internationale doorbraak.

NIEUWSBRIEF
INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE 

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN

VOOR DE FANS

BLIJF UP-TO-DATE VIA ONZE 

FACEBOOK-COMMUNITY

NU DEELNEMEN
FRAGMENT

Meer lezen?

‘EEN BOEK OM TE BINGELEZEN.’

* Gebaseerd op Hebban waardering

Helpt mensen ontspannen en ontwikkelen

Een rauwe extravaganza van moordenaars en gekken

Een geraffineerd verhaal voor liefhebbers van Quentin Tarantino en Haruki Murakami

De vertaalrechten zijn verkocht aan maar liefst 22 landen

OOK ZO GEK OP BOEKEN?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de nieuwste boeken.

AANMELDEN

FRAGMENT

Lees een voorproefje uit De plotters

De oude man kwam de tuin in.
Reseng stelde het telescoopvizier iets scherper in en trok de spanhendel naar achteren. De kogel gleed met een luide klik in de kamer. Hij keek om zich heen. Afgezien van de hoge dennenbomen die zich naar de hemel uitstrekten, bewoog er niets. Het was stil in het bos. Er vlogen geen vogels
op, er tjirpten geen insecten. Omdat het hier buiten zo stil was, zou het geluid van een geweerschot tot ver in de omtrek te horen zijn. Stel dat iemand het hoorde en hiernaartoe kwam rennen? Hij zette de gedachte uit zijn hoofd. Het had geen zin om zich daar zorgen over te maken. Geweerschoten waren hier heel vaak te horen. Mensen zouden denken dat het stropers waren die op wilde zwijnen joegen.
Wie zou er nu tijd willen verspillen door zo diep het bos in te trekken om een enkel geweerschot te onderzoeken? 

Reseng tuurde naar de berg in het westen. De zon stond een handbreedte boven de bergkam. Hij had nog tijd.
De oude man gaf de bloemen water. Sommige kregen een hele plens, andere slechts een drupje. Hij hield de gieter met een ceremonieel gebaar schuin, alsof hij ze thee gaf. Nu en dan bewoog hij zijn schouders licht, alsof hij danste, en streelde hij even een blaadje. Hij gebaarde naar een van de bloemen en grinnikte. Het leek wel alsof ze een gesprek voerden. Reseng stelde de focus opnieuw iets scherper in en bekeek de bloem waar de man tegen praatte. De bloem kwam hem bekend voor. Hij moest hem eerder hebben gezien, maar kon zich niet herinneren hoe hij heette. Hij probeerde te bedenken welke bloemsoort in oktober bloeide – cosmea, zinnia, chrysant? – maar de namen hoorden geen van alle bij de bloem waar hij nu naar keek. Waarom kon hij het zich niet herinneren? Hij spande zich met gefronste wenkbrauwen in om op de naam te komen, maar zette ook die gedachte snel uit zijn hoofd. Het was maar een bloem; wat deed het ertoe? 


E-BOOK

Paperback | 384 p. | ISBN: 9789400511637 | € 21,99

Een geraffineerde, messcherpe en hoogst originele literaire thriller voor liefhebbers van Quentin Tarantino en Haruki Murakami 

LUISTERBOEK BESTELLEN

HET LUISTERBOEK

Onmogelijk om weg te leggen!

Het gaat niet om degene die de trekker overhaalt, maar wie er áchter degene staat die de trekker overhaalt – de plotters, de masterminds in de schaduw. 

De filmrechten zijn verkocht aan The Ink Factory

BESTELLEN

Een messcherpe, originele crime noir van Zuid-Korea’s rijzende literaire ster

LUISTERBOEK