De plotters

De plotters is een geraffineerde, messcherpe en hoogst originele literaire thriller voor liefhebbers van Quentin Tarantino en Haruki Murakami, geschreven door Zuid-Korea’s rijzende literaire ster.

Samenvatting

Het gaat niet om degene die de trekker overhaalt, maar wie er áchter degene staat die de trekker overhaalt – de plotters, de masterminds in de schaduw.
Als kleine jongen werd Reseng geadopteerd door de misdadiger Oude Wasbeer. Ze woonden in diens bibliotheek, omringd door boeken die niemand ooit las en waar het krioelde van de moordenaars, huurlingen en premiejagers.
Met deze achtergrond is Reseng voorbestemd tot een leven als huurmoordenaar. Tot hij de regels breekt. Is Reseng nu de volgende op de dodenlijst?

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044978346
NUR: 305
Type: E-book
Auteur(s): Un-Su Kim
Vertaler: Valérie Janssen
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 300
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 25-02-2020

Specificaties

ISBN: 9789046172988
NUR: 305
Type: Luisterboek
Auteur(s): Un-Su Kim
Vertaler: Valérie Janssen
Voorlezer: Huub Dikstaal
Prijs: 9,99
Duur: 11 uur en 27 minuten
Uitgever: AW Bruna
Verschijningsdatum: 24-09-2020

Over gastvrijheid

De oude man kwam de tuin in.

Reseng stelde het telescoopvizier iets scherper in en trok de spanhendel naar achteren. De kogel gleed met een luide klik in de kamer. Hij keek om zich heen. Afgezien van de hoge dennenbomen die zich naar de hemel uitstrekten, bewoog er niets. Het was stil in het bos. Er vlogen geen vogels op, er tjirpten geen insecten. Omdat het hier buiten zo stil was, zou het geluid van een geweerschot tot ver in de omtrek te horen zijn. Stel dat iemand het hoorde en hiernaartoe kwam rennen? Hij zette de gedachte uit zijn hoofd. Het had geen zin om zich daar zorgen over te maken. Geweerschoten waren hier heel vaak te horen. Mensen zouden denken dat het stropers waren die op wilde zwijnen joegen. Wie zou er nu tijd willen verspillen door zo diep het bos in te trekken om een enkel geweerschot te onderzoeken? Reseng tuurde naar de berg in het westen. De zon stond een handbreedte boven de bergkam. Hij had nog tijd.

Gerelateerde artikelen

8 thrillers met een geweldige plottwist

Het zijn de thrillers die je het hele verhaal op het puntje van je stoel weten te houden, om met je met het einde er zelfs vanaf te blazen. Thrillers met een plottwist die zelfs de doorgewinterde thrillerlezer niet snel vergeten zal. Wij hebben 8 spannende boeken met verrassende plottwists voor je op een rijtje gezet.

Blog
Lees meer

Q&A met Carina van Leeuwen

Wanneer is iets een cold case en wat maakt iemand een goede forensisch rechercheur? En in hoeverre gebruikt zij haar zaken als inspiratie voor haar boeken?

Blog
Lees meer

Samenvattingen Millennium-serie

Op 23 mei verschijnt De schreeuw van de zeearend, het zevende deel in de Millennium-serie. Heb jij alle eerdere delen al gelezen maar wil je je geheugen weer even opfrissen? Hier vindt je de samenvattingen van de eerdere zes delen. (LET OP: dit artikel bevat spoilers voor de eerste zes delen!)

Blog
Lees meer