Mijn leven met Osama

Mijn leven met Osama

Samenvatting

Opgroeien in de schaduw van terreur.

‘Ik ben niet altijd de vrouw van Osama bin Laden geweest. Ooit was ik een onschuldig kind dat haar kleinemeisjesdromen droomde...’

Zo begint het indrukwekkende en openhartige verhaal van Najwa bin Laden, die op vijftienjarige leeftijd de eerste vrouw werd van haar neef Osama bin Laden. Ze is de moeder van elf van zijn kinderen. Samen met haar vierde zoon Omar vertelt ze over het dagelijks leven in het gezin van de meest gezochte terrorist ter wereld, de leider van Al Qaida. Binnen zijn eigen familie is hij tegelijkertijd geliefd en gevreesd. Osama is steeds lange periodes van huis, maar zelfs op afstand bestiert hij zijn gezin met harde hand.

Omar beschrijft welke ontberingen zijn vader hem samen met zijn broers laat doorstaan. Najwa moet het goedvinden dat Osama naast haar nog drie vrouwen trouwt, met wie hij ook kinderen krijgt. Osama stamt uit een rijke familie, maar ontzegt zijn eigen gezin basale voorzieningen als elektriciteit en gezondheidszorg en verhuist ze in zijn kielzog talloze malen van Saudi-Arabië naar Sudan, Syrië en Afghanistan. Het gezin leeft afgesloten van de buitenwereld en weet amper met welke activiteiten Osama zich bezighoudt, maar na de aanslagen van 11 september 2001 leven zij nog altijd met de pijnlijke gevolgen.

‘Een unieke inkijk in een wereld die ver van onze beleving afstaat.’ – Eva

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044964257
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Jean P. Sasson
Prijs: 7,99
Aantal pagina's: 402
Uitgever: Lev.
Verschijningsdatum: 17-05-2010
Mijn leven met Osama
E-book:
7,99