Boeken
Romans

Boek der spiegels

‘Razend spannend.’ Matthijs van Nieuwkerk

Het boek dat in enkele uren de wereld veroverde

Op een nacht in 1987 werd de vooraanstaande hoogleraar Joseph Wieder op brute wijze vermoord. De zaak werd nooit opgelost.
New York, 25 jaar later. Literair agent Peter Katz ontvangt enkele hoofdstukken uit een manuscript met de titel Boek der spiegels. Het zijn de memoires van Richard Flynn over diens tijd op Princeton University. Hierin beschrijft hij zijn opmerkelijke verstandhouding met Wieder.

Katz is vastbesloten tot op de bodem uit te zoeken wat er in de nacht van de moord is voorgevallen. Hij is ervan overtuigd dat het antwoord zal staan in het ontbrekende deel van Flynns memoires. Richard Flynn is echter ongeneeslijk ziek, en de rest van het manuscript blijkt onvindbaar. Katz raakt geobsedeerd door de zaak. Maar hoe dieper hij in de materie duikt, hoe verder hij verwijderd lijkt van de oplossing.

  • Verschijningsdatum: 17-1-2017
  • ISBN: 978-94-005-0733-3
  • Uitgever: A.W. Bruna
  • Vertaler(s): Edzard Krol
  • NUR: 302
Uit de pers
‘Een klassieke pageturner.’ Arno Koek, boekenpanel DWDD
'Chirovici schreef een intelligent en lekker spannend boek.' Trouw
'Dit boek gaat als een komeet.' De Telegraaf
Meer over dit boek
Getipt in De Wereld draait door

Elke maand kiest het boekenpanel van DWDD de beste boekentips van de maand. Deze maand werd Boek der spiegels van E.O. Chirovici getipt! ‘Dit noemen we nou een pageturner.’ aldus boekverkoper Arno Koek.

Lees meer
inspiratieblok_goede1