Lezen. Ontspannen. Ontwikkelen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien welke boeken bij een bepaalde serie horen?

Zoek op de naam van de auteur in de zoekmachine. Op de pagina van de auteur vind u een button met bekijk series. Op de serie pagina van de auteur vind je vervolgens de boeken die bij de serie horen. Tevens staat er bij het boek, indien deze onder een serie valt, een bekijk de serie button.

Wil je ons een manuscript aanbieden of heb je vragen hierover?

Stuur je manuscript naar A.W. Bruna Uitgevers en hanteer daarbij de volgende aanlevervoorwaarden:
– Graag op de envelop duidelijk vermelden: MANUSCRIPT
– Op dit moment nemen we bij AW Bruna, op de afdeling fictie, geen nieuw Nederlands materiaal in overweging. We zullen manuscripten daarom niet beoordelen.
– Stuur je manuscript of een deel (minimaal 30-50 pagina’s) bij voorkeur per e-mail naar info@awbruna.nl of per post naar:
A.W. Bruna Uitgevers
t.a.v. redactie A.W. Bruna
Postbus 51077
1007 EB Amsterdam

Non-fictie
Voor non-fictie geldt voor het insturen van manuscripten dat het materiaal alleen digitaal ingestuurd kan worden naar info@awbruna.nl.


Algemene instructies voor het insturen van manuscripten
– Aangezien onze uitgeverij per jaar zeer veel ingezonden manuscripten ontvangt, verzenden wij geen bevestiging van ontvangst.
– Je ontvangt geen beoordelingsrapport. Indien je dat wenst, kun je je wenden tot een manuscriptbeoordelingsbureau, zoals Script+, Stichting Schrijven, Amsterdam en BSN – Bellevue, Noordwijk.
– Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor het zoekraken van je manuscript. Houd altijd een kopie achter.
– Gezien het grote aantal manuscripten kan over afwijzingen niet worden gecorrespondeerd.
– Lever je manuscript aan in een duidelijk leesbaar 12-punts lettertype, met een regelafstand van anderhalf. Stuur geen diskettes of cd-roms. Handgeschreven manuscripten worden niet in behandeling genomen.
– Voorzie het manuscript van een heldere synopsis, waarin je in maximaal vijf pagina’s inhoud en plot van je boek beschrijft, de personages introduceert, en zo nodig uitleg geeft over de omgeving waar het boek zich afspeelt.
– Maak in je begeleidende brief duidelijk wie je bent, hoe de titel van je boek luidt en tot welk genre het behoort, en omschrijf in maximaal twee alinea’s kort de inhoud van jouw manuscript.
– Indien je een per post gestuurd manuscript retour wenst te ontvangen, voeg dan een aan jouzelf geadresseerde en voldoende gefrankeerde envelop bij.
Manuscripten zonder voldoende gefrankeerde retourenvelop worden na beoordeling vernietigd.

Zoek je informatie over Nijntje van Dick Bruna?

Alle boeken van Dick Bruna over Nijntje verschijnen bij Uitgeverij Mercis. Voor al je vragen kun je je richten tot: Uitgeverij Mercis Joh. Vermeerplein 3 1071 DV Amsterdam 020-6758036 info@mercis.nl www.mercispublishing.nl

Ik ben op zoek naar een oudere titel maar kan die niet vinden op deze website. Is deze titel nog wel leverbaar?

Als het door jou gezochte boek niet meer op onze website staat dan is het niet meer leverbaar. Je kunt altijd proberen om het boek aan te schaffen via bijvoorbeeld een tweedehandsboekwinkel.

Waar staan de boeken die een auteur heeft geschreven overzichtelijk weergegeven?

Zoek op de naam van de auteur in de zoekmachine. Op de pagina van de auteur vind u een button met bekijk alle boeken of bekijk series.

Andere vraag?

Staat je vraag hier niet bij? Neem dan contact met ons op via info@awbruna.nl.