7 vakantieboeken die zich afspelen in Frankrijk

Frankrijk is en blijft een enorm populair vakantieland. De komende weken is het daar weer erg druk op de weg. De eerste zwarte zaterdag is alweer geweest en er volgen er nog een paar. Maar nergens smaken de stokbroden en de kaas zo lekker als op die ene Franse camping waar je het zo leuk hebt gehad. Of dat leuke schattige dorpje met het fijne terras. Of het prachtige uitzicht tijdens het fietsen langs de wijngaarden. Maar, naast dit alles, zijn er ook zoveel goede boeken geschreven die zich afspelen in Frankrijk! Leuk om te lezen als je er bent (geweest), of nog naar toe mag. We hebben tips!

– Nacht in Parijsvan E.O. Chirovici, is een intrigerend mysterie over geheugen, motieven en hoe weinig we eigenlijk over onszelf weten. Hij schreef ook het door DWDD getipte Boek der spiegels.

– Carol Drinkwater werd bekend door haar rol als Helen Herriot in de BBC-serie James Herriot. Als schrijfster kreeg ze wereldwijd succes met haar memoires over de olijfgaard die ze samen met haar man bewoonde in Zuid-Frankrijk. Recent verschenen van haar zijn De vergeten zomer en Dochter van Frankrijk.

– De uit Frankrijk afkomstige Guillaume Musso is inmiddels niet meer weg te denken uit de internationale thrillerwereld. Hij schreef o.a. Bericht uit Parijs en Appartement in Parijs. Beide enorm spannend!

– Een deels historische roman van Betina Storks speelt zich af in het Frankrijk van 1940. Ze schreef in Het huis aan de rand van de hemel over een huis dat twee families voor altijd met elkaar zal verbinden.

– In Route du Soleil van Suzanne Vermeer nemen twee vriendinnen die onderweg zijn naar een camping in Zuid-Frankrijk een lifter mee. Fiona vertrouwt het niet en wil hem het liefst midden in Frankrijk uit de auto zetten, maar Marit valt voor zijn charmes. Pas op met wie je mee neemt…

 

Gerelateerde artikelen

E-bookdeals op AWBruna.nl

Lees jij graag e-books? De e-books van onze toppers zijn de komende tijd maar € 4,99 per stuk – exclusief bij awbruna.nl! Mis het niet en sla snel je slag!

Nieuws
Lees meer

Nieuwe boeken in februari 2023

Ben jij benieuwd naar de nieuwe boeken die in februari bij A.W. Bruna Uitgevers verschijnen? Lees dan snel verder!

Blog
Lees meer

Top 10 boeken van dit moment

Ben je op zoek naar je volgende geweldige boek, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Dit zijn de top 10 meest verkochte boeken van dit moment, en ze zullen je gegarandeerd urenlang leesplezier bezorgen.

Blog
Lees meer