Peggy Vrijens

Peggy Vrijens
Peggy Vrijens is geboren op 28 oktober 1976 te Maastricht. Na het behalen van het VWO-diploma startte Peggy in 1996 aan de Toneelacademie Maastricht waar zij in 2000 afstudeerde. Ze verhuisde naar Amsterdam om te gaan werken bij het Theatergezelschap Els Inc. Ze speelde vele jaren bij regisseur Arie de Mol. Al tijdens haar toneelopleiding stond Peggy regelmatig in het theater. Ze speelde onder andere in Oresteia , Koopman van Venetië , Midzomernachtsdroom , Pick-Up , SavageGrace en Mefisto , en werkte daarbij met vele verschillende regisseurs. Onder leiding van Bram van Erkel en Carine Crutzen maakte ze kennis met acteren voor de camera.
Haar televisiedebuut was een gastrol in de politieserie Luifel en Luifel en al snel volgde een vaste rol in de serie Rozengeur en Wodkalime , waar ze twee seizoenen lang de rol van Fleur van Aspen speelde. In Costa speelde ze het laatste seizoen als Monica. Ook was ze negen afleveringen lang te zien in het programma Wie is de mol . In 2006 werd ze gecast voor de rol van Marjolein Kramer in de serie Julia’s Tango . Ze vertrok negen maanden naar Buenos Aires voor de opnames van twee seizoenen. Daarnaast had ze gastrollen in oa. CMC , Sam Sam , Bitches , Volgens Hem, Volgens Haar , Voetbalvrouwen , de Co-assistent , Danni Lowinski , Soof , Meiden van de Herengracht , en speelde ze in de bioscoopfilms Snowfever , De hel van ’63 , Onze Jongens en All You Need Is Love .
In 2016 speelde ze in maar liefst 3 theaterstukken: De Oasebar van Van Engelenburg Theaterproducties in samenwerking met De Rode Boksbal, gevolgd door We Want More van Bos Theater Producties en Hart Tegen Hart van Rick Engelkes Producties. In 2018 speelde ze in Guilty Pleasures van Bos Theaterproducties. Naast theater-en camera acteren is Peggy ook werkzaam als voice-over in de animatiefilms Wonderpark en Huisdiergeheimen 2 . Komend seizoen is Peggy te zien in de politieserie DNA en de bioscoopfilm Porselein .