Miryanna van Reeden

Miryanna van Reeden
Miryanna van Reeden (1967) studeerde in 1990 af aan de Toneelschool in Amsterdam, waarna ze te zien was in producties als Seppan van Hans van den Boom, De Kleine Zeemeermin van Judith Herzberg, Pluk van De Petteflet van Annie M.G. Schmidt en Het Verbond van Maarten Lebens. Nationale bekendheid kreeg Miryanna door haar rol van Charlotte Noordermeer in de populaire tv-serie Westenwind . Op tv was ze verder te zien in onder andere Julia’s Tango, Flikken Maastricht, Ravelijn, Jiskefet, Onderweg Naar Morgen, Baantjer, De Meiden van de Herengracht, Danni Lowinksi en recentelijk met een rol in Goede Tijden Slechte Tijden . Ze speelde de hoofdrol in de film Liever Verliefd en onlangs een rol in Fissa . Ook was ze op tv te zien als deelneemster aan Wie is de Mol?
Naast film en tv is Miryanna al jaren te vinden in het theater. Ze speelde hoofdrollen in onder andere een nieuwe versie van het populaire theaterstuk Eten met Vrienden , van Rick Engelkes Producties, de voorstelling Baantjer in het Theater en Huisvrouwmonologen van Sylvia Witteman.

Haar stem is te horen op radio en tv in commercials en voor goede doelen. Naast acteerwerk zet ze zich in voor goede doelen, ze is bijvoorbeeld ambassadeur van het Epilepsiefonds en van de Dierenbescherming.