Louis van Beek

Louis van Beek
Louis van Beek studeerde in 1994 met hoogste onderscheiding af aan de Studio Herman Teirlinck te Antwerpen, onder leiding van Jan Decleir. Na diverse rollen in (muziek)theaterproducties speelde hij van 1998 tot 2008 in producties van De Paardenkathedraal (onder andere Midsummernightsdream , Equus en De Vader) . Als gastacteur speelt hij regelmatig bij NTGent; met Johan Simons maakte hij Merlin en Kasimir en Karoline . Van 2010 tot 2015 speelde hij bij NTGent in de muziektheatertrilogie Aida , Candide en Parsifal , en in 2016 speelde hij in Eyes Wide Shut van Toneelgroep Maastricht. Daarnaast speelde Van Beek in diverse tv-series zoals Rembrandt , OnM , Pleidooi en Westenwind . Ook is hij actief in de nasynchronisatie, als inspreker en regisseur.
Voor Theaterproductiehuis Zeelandia schreef Van Beek Mathilde , over de muze van schilder Carel Willink. Hij vertolkte zelf de titelrol en werd hiervoor genomineerd voor de Louis d’Or 2010. In 2015 maakte hij, opnieuw met Paula Bangels als regisseur en David Cantens als componist en medespeler, Soeur Sourire; of: Leven en Dood van Gods Eendagsvlieg , over de zingende non uit de jaren ’60. Voor het Vlaamse gezelschap De Spelerij vertaalde en bewerkte hij Shakespeares Othello , Cat on a hot tin roof van Tennessee Williams en Tsjechovs Oom Wanja .
In oktober 2017 ging zijn eerste musical in première over chansonnière en diva Liesbeth List. Nieuwe eigen stukken zijn in voorbereiding.