Kim Pieters

Kim Pieters
© Roeltje van de Sande Bakhuijzen
Kim Pieters studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. In 2001 maakte ze als actrice haar televisiedebuut in Onderweg naar morgen , later volgden gastrollen in series als Willemspark , Lijn 32 en Dokter Tinus . Daarnaast had Kim mooie rollen in films als Flirt , Nieuwe schoenen , Sextet , Leve Boerenliefde en Kris Kras . Ook had ze de titelrol Julia in de populaire NET5-serie Julia’s Tango en vertolkte ze in 2015 de rol van Nico in Meiden van de Herengracht . In 2010 kroop ze in de huid van de Mol in het geweldige programma Wie is de Mol? .
Kim stond in het theater in onder andere Meer dan Planken en wat hartstocht , De Vagina monologen en Terug naar de kust , en afgelopen seizoen was ze te zien in de voorstelling Powervrouwen – Guilty Pleasures bij Bos theaterproducties.
In 2018 was Kim te zien in Suspects en Flikken Maastricht , en speelde ze Laura in de SBS-serie Zomer in Zeeland . Ze speelde in datzelfde jaar ook in de Duitse serie Der Amsterdam Krimi . Komend jaar heeft ze een gastrol in de nieuwe politieserie DNA en vanaf april 2019 zal Kim starten met de opnames van een nieuwe jeugdfilm.
Daarnaast werkt Kim als coach en stemacteur en spreekt ze af en toe met veel plezier luisterboeken in. In haar vrije tijd gaat ze graag naar het theater en de film, doet ze aan yoga en houdt ze van vakanties met haar gezin.

Artikelen over Kim Pieters