Howard Komproe

Howard Komproe
© Jouk Oosterhof
Wanneer Howard Komproe (1971) op zijn twaalfde in de balletschool terechtkomt tussen allemaal mooie lenige meiden, denkt hij zijn levensdoel in vervulling te zien gaan. Helaas, bij gebrek aan dansachtergrond moet hij uitwijken naar de toneelschool. Dat gaat prima totdat hij steeds vaker gevraagd wordt als stand-up comedian op feesten en in clubs. Al snel heeft Howard via Eric van Sauers de weg naar Comedytrain gevonden. Hij maakt er furore met zijn frisse, ontspannen manier van vertellen en zijn kwajongensachtige attitude zorgt ervoor dat hij met zowat alles wegkomt.
Heimwee naar het party- en clubcircuit waar hij begon, zet hem ertoe aan om samen met Najib Amhali en Murth Mossel FreshWagon op te richten, een collectief van jonge Comedytrainleden waar ook Jan Jaap van der Wal en Roué Verveer deel van uit maken. Solo staat hij ook seizoenenlang in de Nederlandse theaters. Maar alleen is ook maar alleen dus komt hij met nieuw project: de LULverhalen. Verhalen verteld door (on)bekende grapjassen, schrijvers, opiniemakers en tv-personalities vanuit mannelijk perspectief, als tegenhanger van de vaginamonologen.
Maar dat is nog niet alles. Howard geeft ook workshops, presenteert, werkt voor radio en tv en schreef het boek De grens van de grap. Daarnaast is hij de bedenker van de onelinershow Padoem Patsss waar hij een klein tourtje mee heeft gedaan en waar met succes een tv-pilot van is ontwikkeld voor 3Lab op NPO 3, met daaropvolgend 4 afleveringen voor BNN en het seizoen erna nog eens 8.
Hou deze man in de gaten, want je weet nooit welke geniale ingeving hij morgen de wereld inslingert. Howard is te volgen via twitter en facebook.