Danielle Hermans

Danielle Hermans
Daniëlle Hermans is de succesvolle schrijfster van vier thrillers, waaronder het in januari 2013 verschenen In vredesnaam. Naast schrijfster is zij freelance communicatiemanager.

De grote belangstelling voor de Nederlandse geschiedenis en cultuur en haar grote liefde voor spannende boeken hebben Daniëlle Hermans aangezet tot het schrijven van hedendaagse thrillers met typisch Nederlands cultuurhistorische elementen. Haar debuut Het tulpenvirus stond op de shortlist van de Schaduwprijs 2008 en op de tiplijst van de Diamanten Kogel 2008 en werd ook internationaal een succes. De rechten werden verkocht aan de VS, Spanje, Duitsland, Italië, Brazilië, Noorwegen, Finland, Zweden en Turkije. Haar tweede boek, De watermeesters, werd verkocht aan Duitsland en Italië. In 2011 verscheen De man van Manhattan, een zeer spannende thriller over de stad New York toen deze nog Nieuw-Amsterdam heette en een Nederlandse kolonie was.
In januari 2013 leidde een unieke samenwerking met de stichting Vrede van Utrecht tot de publicatie van de thriller In vredesnaam, geschreven ter gelegenheid van 300 jaar Vrede van Utrecht.

Prijzen en nominaties

Prijzen en nominaties

  • Shortlist Schaduwprijs 2008 Tiplijst Diamanten Kogel 2008