Barry Eisler

Barry Eisler
Barry Eisler is advocaat en voormalig CIA-agent. Momenteel woont hij in San Francisco waar hij zijn tijd verdeelt tussen het schrijven van thrillers en lesgeven in jiujitsu. Met zijn John Rain-serie werd Eisler een internationaal bestsellerauteur. Breuklijn is zijn eerste standalone-thriller.

Barry Eisler heeft op unieke wijze een moderne James Bond met een bijzondere specialiteit in het leven geroepen: John Rain, een huurmoordenaar die een moord op een natuurlijke dood kan laten lijken. Eislers grote voorliefde voor jazzmuziek, whiskey en martial arts laat hij terugkomen in de succesvolle serie thrillers met Rain in de hoofdrol. Voor al zijn John Rain-boeken heeft hij de Italiaanse Premio Grinzane Cavour gewonnen, voor Sluipmoord (het derde boek in de serie) won hij de Gumshoe en de Barry Award, en Dubbelblind (het vijfde boek in de serie) is genomineerd voor de Gumshoe Award. Inmiddels zijn de filmrechten voor deze serie verkocht aan Barrie Osborne, producer van The Lord of the Rings -trilogie. Na zes delen is Barry Eisler (voorlopig?) met de John Rain-reeks gestopt.

Prijzen en nominaties

Prijzen en nominaties

  • Winnaar van de Italiaanse Premio Grinzane Cavour Winnaar van de Mystery Ink Gumshoe Award en Barry Award met Sluipmoord Genomineerd voor de Gumshoe Award for Best Thriller met Dubbelblind