Wij zoeken een acquirerend redacteur

1 november 2018

A.W. Bruna Uitgevers is de uitgeverij van bekende auteurs zoals Brené Brown, Marie Kondo, Berthold Gunster van Omdenken, John Grisham, Suzanne Vermeer, Mark Manson en Carlos Ruiz Zafón. A.W. Bruna Uitgevers bestaat – naast A.W. Bruna – uit uitgeverij Signatuur en de non-fictiefondsen Lev., VIP en VI Boeken.

Voor A.W. Bruna Non-Fictie zijn wij op korte termijn op zoek naar een inspirerende

Acquirerend Redacteur (36 uur)

Ben jij geïnteresseerd in het zoeken naar het juiste verhaal, de beste auteur, de nieuwste trends op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, populaire psychologie, gezondheid en business? Ben je goed in het bouwen van een netwerk, het vinden van de juiste expert op een bepaald terrein, het signaleren van trends en ontwikkelingen in de markt en het overtuigen van je collega’s van de potentie van nieuwe projecten? Dan is dit waarschijnlijk een functie die bij je past.

De functie in het kort:
Als acquirerend redacteur lever je een belangrijke bijdrage aan de uitgaven en de keuzes die daarin gemaakt worden. De nadruk van het fonds ligt op persoonlijke ontwikkeling en er verschijnen titels op het gebied van spiritualiteit, populaire psychologie, natuur, gezondheid en business. Je initieert en stimuleert nieuwe uitgaven en draagt actief bij aan het positioneren van auteurs en titels. Het netwerk waarover je beschikt is belangrijker dan je acquirerende ervaring. Je draagt zorg voor redactionele begeleiding en werkt nauw samen met de afdelingen marketing, pr en verkoop voor het formuleren van de juiste propositie. Je rapporteert aan de uitgever non-fictie.

Profiel
– Je beschikt over een aantoonbaar brede algemene ontwikkeling en een academisch werk- en denkniveau;
– Je beschikt over een uitgebreid netwerk, ook buiten het boekenvak;
– Je combineert organisatietalent met een flexibele en oplossingsgerichte instelling;
– Je bent een teamplayer, ondernemend en communicatief vaardig;
– Je Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift is uitstekend. Kennis van een derde taal is een pré;
– Redactionele ervaring is een pré.

Wij bieden
Een functie in een hecht en enthousiast team waar veel ruimte is voor eigen inbreng en ontwikkeling. A.W. Bruna Uitgevers is gevestigd in Amsterdam. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, waarbij als basis de CAO voor het Boeken- en Tijdschriftuitgeverijbedrijf geldt, aangevuld met eigen aantrekkelijke regelingen.

Solliciteren?
Is deze functie je op het lijf geschreven, stuur dan je cv + motivatie zo spoedig mogelijk, uiterlijk 18 november 2018, uitsluitend via de sollicitatiebutton op www.wpg.nl naar Peggy Meijer, hr-medewerker. Voor nadere informatie kun je bellen met Joost van den Ossenblok, Uitgever non-fictie, telefoon 020 2181610.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld