Signatuurauteur Ricardo Piglia overleden op 75-jarige leeftijd

9 januari 2017

Ricardo Piglia is op 6 januari overleden na enkele jaren aan de neurologische ziekte ALS te hebben geleden, zo maakte zijn Spaanse uitgever Anagrama afgelopen weekend bekend.

Piglia werd gezien als een van de grootste auteurs van Argentinië en Zuid-Amerika van de afgelopen vijftig jaar. Naast romans schreef hij ook korte verhalen en filmscripts en doceerde hij aan de fameuze Amerikaanse universiteiten Princeton en Harvard.

‘Met het overlijden van Piglia valt er een van de meest gewaardeerde Zuid-Amerikaanse auteurs weg, die met zijn debuut een kentering in de Argentijnse moderne literatuur veroorzaakte. Het is zeer treurig dat zo’n getalenteerde man aan deze nare ziekte moet overlijden en we wensen zijn naasten veel sterkte.’ – Juliette van Wersch, uitgever Signatuur

Voor Brandend geld (2009) ontving Piglia de Premio Planeta en het boek werd succesvol verfilmd door Marcelo Pineyro. Ook verscheen bij Signatuur de roman Doelwit in de nacht (2013), die in 2011 de Venezolaanse prijs Premio Rómulo Gallegos won.

Terug naar nieuwsoverzicht