Leer de personages uit Oog om oog kennen
X

Ruud leest niet. Zelfs geen krant. Hij neemt het nieuws tot zich via facebook. Het eerste wat hij checkt als hij wakker is. Ruud is een familyman en een harde werker. Impulsief, romantisch en af en toe volstrekt onverantwoordelijk. Hij is gul, maar eist wel respect. En afspraak is afspraak, wat hem wel eens in conflict brengt met zijn personeel. Maar hij schuwt het conflict niet en een ruzie is hij na twee seconden alweer vergeten. Hij heeft duizend ideeën maar in de uitvoering laat hij menig steekje vallen. Gelukkig heeft hij Evelien om de balans te bewaren. Hij is geen vreemdganger, maar wel een fysieke man die graag aan anderen zit. Heeft zich na #metoo moeten leren beheersen. Status interesseert hem niet, hij scheurt met een oude Landcruiser door de stad.
Als er een probleem opdoemt, zal er ook wel weer een oplossing komen. Dat is zijn heilige overtuiging, die echter niet op feiten is gestoeld.

X

Evelien is de sterke vrouw die Ruud naast zich nodig had. Zij is een multi-tasker, altijd geweest. Ze deed het atheneum, las de hele bibliotheek uit en werkte daarnaast ook bij haar ouders in het hotel. Ze was zoals veel meisjes van haar leeftijd, sportief en goedlachs maar was tevens behept met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze wist al vroeg wat ze van het leven verlangde en zorgde ervoor dat ze dat ook kreeg. In Ruud vond ze haar romantische held, die haar evenzeer nodig had, waardoor een evenwichtige en gelijkwaardige relatie ontstond. Ruud de ideeën, Evelien de uitvoering. Ze zorgde voor haar gezin en hun zaak, en was volmaakt tevreden tot het noodlot toesloeg. De kanker heeft haar niet alleen fysiek, maar ook geestelijk geraakt en bijna gekraakt.

X

Monique checkt bij het wakker worden eerst haar telefoon. Zijn er nog berichtjes of mensen die gebeld moeten worden? Ze loopt een paar keer per week hard, maar zonder veel ambitie. Aan de sportschool heeft ze een uitgesproken hekel. Ze ziet er verzorgd uit, tijdloze chique. Monique was altijd een mooie meid, Hollands mooi, en is goed geconserveerd. Ze speelde op hoog niveau hockey, maar was ook ‘one of the guys’. Een grote jongen die haar eronder dronk! De scheiding van Lucas heeft ze als pijnlijk ervaren, maar ze is niet bij de pakken gaan neerzitten. Ze heeft een makelaardij die goed loopt en in haar huis, in een villawijk in Haarlem, weet ze zich omringd met mooie spullen, altijd kwaliteit boven kwantiteit. De meubels zijn Italiaans, de keuken is Duits en de wijnkelder Frans. Ze heeft twee auto’s, een RangeRover en een oud Fiatje 500, die ze om en om gebruikt afhankelijk van met wie ze heeft afgesproken.
Ze oogt gereserveerd, maar is een passievolle vrouw. De mannen zijn gewaarschuwd..!

X

Alexandra is daddy’s little girl. Er was geen probleem zo groot of hij had er een oplossing voor. Leven op een roze wolk. Cheerleader geweest en voorbeeldige studente. Een Porsche voor haar verjaardag en een aandelenportefeuille toen ze ging studeren. Lol gemaakt. Veel oppervlakkige contacten met medestudenten die ze oppervlakkig vond. Vond haar soulmate in een oudere professor (die er nog heel goed uitzag!) met wie ze diepe gesprekken kon voeren en van wie ze uiteindelijk zwanger raakte. Dat kostte haar een groot deel van haar vriendenkring.
Gelukkig was daar daddy om alles weer recht te breien!

X

Lucas houdt zijn leeftijd nauwlettend in de gaten. Als hij ’s morgens opstaat is het eerste wat hij checkt de haargrens. En of er al grijs glinstert door het van nature blonde haar.
Niet uit ijdelheid, nee zeg, maar brains alleen tellen niet in de States, je moet ook de looks hebben. Uiterlijk is belangrijk in de VS en uiterlijkheid is iets waar Lucas heel goed in is. Niemand kent de zwarte randjes van zijn ziel. Hij is gek op de Porsche van Alex, maar hij rijdt zelf in een milieubewuste Tesla. Hij is zich zeer bewust van de indruk die hij maken moet. Zijn status geeft hem de grootste bevrediging. Hij houdt van luxe en aanzien en daarom van Alex. Als hij iets wil bereiken, kent hij geen grenzen. Zijn guilty pleasures zijn onversneden, ouderwetse actiefilms, waarin hij zelf graag de hoofdrol droomt.
Niemand kent Lucas echt, waarschijnlijk hijzelf ook niet.

X

Sander is een slechte slaper. Als hij ’s nachts de slaap niet kan vatten leest hij, bij voorkeur biografieën en nooit op de e-reader, of kijkt hij snooker op de BBC. Hoewel hij niet echt sportief genoemd kan worden. Nooit geweest ook. Hij is gewoon niet competitief, heeft geen behoefte om nummer 1 te zijn. Daarom is hij goed in zijn vak. Hij kleedt zich zorgvuldig maar onopvallend (en zeker niet ijdel!) en als hij ’s morgens in zijn Saab stapt, op weg naar zijn werk, verandert hij in de onzichtbare hulpverlener die de juiste vragen stelt en zijn cliënt in het middelpunt stelt.
In zijn persoonlijke leven is hij niet iemand die overvraagt. Hij ging het liefst elk jaar kamperen, hij houdt van het eenvoudige leven vlak boven de grond, maar daar is Claudia niet van en hij schikt zich daarin.
Hij is gelijkmatig van karakter en hoewel hij te allen tijde bereid is zijn burgerplicht te vervullen, voelt hij een zekere argwaan ten aanzien van autoriteiten en kan hij exploderen als hij het gevoel heeft onrechtvaardig te zijn behandeld.

Zonder bril is hij hulpeloos.

X

Claudia heeft het altijd druk, al vanaf het moment dat ze opstaat. Claudia is begaan met iedereen en moet dus van alles. Meestal heeft Sander al thee gezet als zij opstaat, maar het smeren van de boterhammetjes (en toen de kinderen nog thuis woonden het vullen van de lunchdoosjes) is haar werk. Evenals de rest van the food and beverage! Zij is beschermend en biedt haar gezin een veilig en warm nest.
Ze heeft zeker geen maatje 36 en ze houdt van het goed leven, maar ze gaat zorgvuldig met haar lichaam om. Ze kleedt zich geraffineerd, niet uitbundig, en wat ze draagt is van kwaliteit.
Ze heeft zichzelf onlangs een Mini Cooper Clubman cadeau gedaan (met Paul Smith interieur, wat Sander een ongehoorde geldverspilling vond, wat haar he-le-maal niets kon schelen) en rijdt de hele dag op en neer vriendinnen en familieleden die iets van haar willen. Ze vult een rubriek in een magazine voor jonge ouders waarin ze raad geeft en vragen beantwoordt en nu en dan geeft ze lezingen in het land meestal voor een publiek van ouders van schoolgaande kinderen.
Claudia kan heel goed (en graag) voor anderen zorgen, maar vergeet zichzelf niet!

X

Pim verlangt niet zoveel van het leven. Hij heeft geen ambitie, maar is niet zonder initiatief. Hij is wars van status, maar bouwt voor zijn gezin een veilig thuis. Spijkerbroek en Tshirt. En altijd op de fiets. Hij heeft ooit rijles genomen omdat hij in te weekend de meiden van de hockey moest rijden. Pim is betrouwbaar, maar laat niet met zich sollen. Als hij het gevoel heeft dat hij wordt gebruikt, steekt hij lachend zijn middelvinger op. Hij leest graag thrillers en struint met Tamara Netflix af.
Niemand doet ooit vergeefs een beroep op hem, maar hij zal een ander zelden iets vragen.

X

Tamara is een uiterst gedisciplineerde vrouw die het, na een lange weg, tot rechter heeft geschopt. Zij staat ‘s morgens om zeven uur op (dan heeft Pim al thee gezet en haar havermout gemaakt) en heeft vier keer in de week een afspraak met Iris, haar personal trainer. Tamara is een mooie vrouw voorzien van een wilde bos rode krullen en altijd zeer in de weer met haar uiterlijk, maar ze heeft ook een rauw randje. Al die discipline en strakheid in haar bestaan moet zich zo nu en dan ontladen. Ze gaat graag naar feesten, al doet ze sinds haar aanstelling geen pillen en ghb meer. Maar spannende seks gaat ze niet uit de weg. Het is een drift in haar die ze nooit helemaal heeft kunnen beteugelen. Het heeft niets met liefde of zelfs maar verliefdheid te maken, het is een soort geilheid die haar overvalt en die instant bevredigd moet worden.
Ze is intelligent en goedlachs en leest het liefste chicklit (op de e-reader) na zich een dag door taaie juridische kost te hebben geworsteld. Haar trots is haar iets te dure Volvo, die ze beschouwd als een overwinning op haar sobere verleden.
Ze koestert haar heden, als is het verleden nooit ver weg.

Klik op de bolletjes boven de personages.