Wil jij ook meer geluk door minder bezit?

Minimalisme is een manier van leven. In Vaarwel Spullen deelt de Japanse Fumio Sasaki zijn ervaringen en geeft praktische tips. Hij laat zien hoe minimalisme niet alleen je leefruimte en gedachtewereld vergroot, maar uiteindelijk je leven verrijkt. Drie tips van Sasaki:

1) Als je iets wegdoet, win je meer dan je verliest
Het lijkt misschien alsof je met het verminderen van je bezittingen iets verliest, maar ik denk dat het het beste is om onze gedachten op dat punt te resetten. Er is meer te winnen bij het verminderen van overtollige spullen dan je misschien denkt: tijd, ruimte, vrijheid en energie bijvoorbeeld.

2) Doe nu meteen iets weg
Wacht niet totdat je klaar bent met het lezen van dit artikel. Waarom gooi je nu niet meteen iets weg? Als je wacht totdat je er tijd voor hebt, zal je er nooit de tijd voor hebben. Dit is de eerste stap, nu meteen, naar een minimalistisch leven.

3) Voorraden aanleggen is niet nodig.
De meesten van ons leggen voorraden aan van wc-papier, tissues en keukenrollen. Die extra voorraden zullen zeker van pas komen als ze ooit opraken; dan hoeven we niet naar de winkel te rennen. Bovendien kunnen we soms geld besparen als we in het groot inkopen. Dit zijn dagelijkse benodigdheden en die zullen we zeker gebruiken, toch? Maar denk eens aan alle ruimte die ze innemen als je ze opslaat. Laten we dus de gewoonte aannemen om niet te hamsteren.

Meer lezen?