Vertel je verhaal op jouw manier

Het vertellen van verhalen is een eeuwenoude traditie. Verhalen helpen ons te begrijpen wie we zijn en wat we doen. Maar hoe vertel je het juiste verhaal en komt de boodschap het beste over?

Gebruik de verhalen uit je verleden voor een krachtige toekomst
In Jouw verhaal, jouw kracht boek helpen Elle Luna en Susie Herrick je om jouw verhaal te vinden, door middel van oefeningen, kritische vragen en veel voorbeelden. Jouw verhaal, jouw kracht is een prachtig, inspirerend en persoonlijk cadeau voor iedere vrouw (of man) die de hoofdrol wil spelen in haar eigen verhaal. In het hart van jouw verhaal, vind je jóú: jouw stem, jouw kracht en jouw waarheid. En omdat er maar één jij is, en jij uniek bent in de tijd, kan jouw verhaal enkel worden gekend en tot uitdrukking worden gebracht door jou. En we hebben jouw verhaal – jouw gezichtspunt – en jouw (vrouwelijke) kracht momenteel harder nodig dan ooit.

Kleine ervaring, heel veel impact
Wat gebeurt er als een leraar een les kan voorbereiden die zijn leerlingen over twintig jaar nog onthouden? Wat gebeurt er als een manager een ervaring kan creëren die zijn klanten in verrukking brengt? Wat gebeurt er als je beter weet welke herinneringen er werkelijk toe doen voor je kinderen? Chip en Dan Heath gaan op zoek naar de fascinerende geheimen van ervaringen. Waarom onthouden we de beste of slechtste momenten van een ervaring, evenals het laatste moment, en vergeten we de rest? Veel van de bepalende momenten in ons leven zijn het resultaat van pech of geluk. Waarom zouden we de meest betekenisvolle, memorabele momenten laten afhangen van toeval als we ze ook kunnen creëren? De kracht van het moment laat zien dat we zelf de vormgever kunnen zijn van rijkere ervaringen.

Gebruik de kracht van storytelling om je ideeën tot leven te wekken
Stel, je hebt een goed idee, maar je hebt geen idee hoe je het in de wereld moet zetten. Voor je het weet heb je het al bijna om zeep geholpen door het te begraven in teksten en PowerPoints vol feiten, cijfers en argumenten. Zo gortdroog en zielloos dat je er zelf al bijna niet meer in gelooft. Want je kunt nog zo’n fantastisch idee hebben, als je er geen verhaal over kunt vertellen, gaat het voor niemand leven. The wow starts now van Theo Hendriks zit vol goede ideeën helpt je jouw oorspronkelijke idee te herontdekken en het gloedvol tot leven te wekken met behulp van de kracht van storytelling: tot de verbeelding sprekende eigen verhalen, voorbeelden, analogieën en metaforen. Verteld op het podium, op video en online. De juiste boodschap in de juiste vorm, steeds goed afgestemd op jouw publiek.

Gerelateerde artikelen