Veelgestelde vragen 4e Booksteps-wandeltocht

Veelgestelde vragen 4e Booksteps-wandeltocht

Waarom?

De wandeltocht heeft twee doelen: genieten van de omgeving én meehelpen aan het verkrijgen van lees- en schoolboeken voor bibliotheken, zodat jongeren in Noord-Oeganda kans hebben op een betere toekomst. De opbrengst van de 4e Booksteps-wandeltocht maakt uitbreiding van de bibliotheek in Gulu mogelijk. De 5 euro inschrijfgeld gaat in zijn geheel naar Booksteps en is precies de waarde van één boek voor de in te richten bibliotheek. Meer informatie vindt u op www.booksteps.nl.

Wanneer?

Zaterdag 16 maart 2013

Waar?

Start- en finishlocatie is het Revius Lyceum, Remus 4, 3962 KT Wijk bij Duurstede, www.reviuslyceum.nl.
De locatie is goed bereikbaar met buslijn 41 vanaf Utrecht Centraal en met buslijn 56 vanaf station Amersfoort en station Driebergen/Zeist. Uitstappen bij halte De Geer; het Revius herkent u direct aan zijn felgekleurde buitenkant.

Welke afstanden en hoe laat kunt u starten?

25 km: start tussen 9.00 – 10.00 uur
20 km: start tussen 9.00 – 11.00 uur
15 km: start tussen 9.00 – 12.00 uur
10 en 5 km: start tussen 9.00 – 13.00 uur

U mag niet vóór 9.00 uur starten. Onze medewerkers controleren van 7.00 – 9.00 uur de routes en richten de rustplaatsen in. Geef hen de tijd om dit te doen voor uw veiligheid.

Wanneer ben ik terug op de startlocatie?

Uitgangspunt is ongeveer 1 uur en 15 minuten voor 5 km. Men kan dan rustig wandelen en heeft tijd om gesprekken te voeren, te fotograferen, te rusten, te spelen, e.d. We verwachten de wandelaars uiterlijk terug rond 16.00 uur. U kunt dan nog even rusten, bijpraten en van de muziek genieten. Ook is er een doorlopende presentatie over Booksteps en de bekendmaking van het voorlopig bijeengelopen bedrag. De finishlocatie sluit om 16.30 uur.

Hoe worden de routes aangegeven?

Onder auspiciën van de Sticht Gooise Wandelsport Bond organiseert A.W. Bruna Uitgevers B.V. samen met Booksteps deze wandeltocht. De routes worden met geel-zwarte pijlen aangegeven. U ontvangt op de startlocatie aan de starttafel een gedetailleerde routebeschrijving van de gekozen afstand, samen met uw startkaart. U wandelt door het buitengebied van Wijk bij Duurstede, langs de molen ‘Oog in ’t zeil’ in Cothen en de kastelen rond Langbroek. De routes lopen via klompenpaden door bos en veld. Langs de Kromme Rijn wandelt u weer terug naar Wijk bij Duurstede. De wegen en paden zijn grotendeels verhard. Ook nordic walkers zijn van harte welkom.

Hoe kan ik me opgeven?

Opgeven kan via website www.booksteps.nl of stuur een mailtje met uw naam, volledige adres en telefoonnummer naar info@booksteps.nl. Telefoon 0341 – 42 40 32 (tussen 9.00 – 19.00 uur). Uiteraard kunt u zich ook op zaterdag 16 maart 2013 inschrijven op de startlocatie: Revius Lyceum, Remus 4, 3962 KT Wijk bij Duurstede.

Hoeveel kost deelname?

Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro per persoon. Hiermee sponsort u één boek voor de bibliotheek in Noord-Oeganda.

Hoe kan ik meer/extra doneren aan Booksteps?

Wilt u extra geld doneren aan Booksteps, dan kan dat contant aan de starttafel gelijk met uw inschrijving.
Booksteps is een project van Stichting e-Progress. U kunt ook een bedrag overmaken naar bankrekening 59 26 28 930 t.n.v. e-Progress te Zwolle onder vermelding van Booksteps. Uw giften zijn aftrekbaar van de belasting én Impulsis (www.impulsis.nl) zal een derde van de totale opbrengst van deze wandeltocht verdubbelen.

Kan ik eten en drinken kopen op de startlocatie?

Ja, er is in het Revius Lyceum gelegenheid om iets te eten en te drinken.

Is er een horecagelegenheid langs de route?

Langs alle routes zijn gelegenheden om iets te eten en te drinken. Ook staan er langs alle routes bankjes om even te pauzeren. Op de startlocatie is eveneens eten en drinken verkrijgbaar.

Zijn er goede sanitaire voorzieningen onderweg?

Ja, er zijn goede sanitaire voorzieningen. De rusten zijn in vaste horecagelegenheden en bij particulieren. Bij die zogeheten ‘wagenrusten’ staat een koek en zopie en kunt u gebruikmaken van mobiele toiletten, die beschikbaar zijn gesteld door DIXI.

Ik zit in een rolstoel. Kan ik deelnemen?

Helaas is dat niet mogelijk. De startlocatie is geschikt voor mindervaliden, maar de hoogteverschillen in bos en park en de onverharde weggedeelten op de route kunnen voor problemen zorgen.

Ik wil graag mijn nordic walking-stokken meenemen. Mag dat?

Ook nordic walkers zijn van harte welkom.

EHBO: is er hulp als ik blaren krijg?

Op de startlocatie is een EHBO-post ingericht. Hier kunt u geholpen worden. Ook staan er boven aan de routebeschrijving die u meekrijgt telefoonnummers die in geval van nood gebeld kunnen worden.

Mag mijn hond meewandelen?

Helaas is dat niet toegestaan.

Is de startlocatie per trein bereikbaar?

Nee, de locatie is wel goed bereikbaar per bus. Zie ook: Hoe kan ik de startlocatie bereiken?

Hoe kan ik de startlocatie bereiken?

Het liefst per openbaar vervoer:
Het Revius Lyceum, Remus 4, 3962 KT Wijk bij Duurstede is goed bereikbaar per bus. Voor actuele informatie over bustijden op zaterdag kijk op www.connexxion.nl. U kiest voor buslijn 41 Utrecht Centraal Station – Wijk bij Duurstede.
De instaphalte in Utrecht is op het busstation Zuid, voorheen het streekbusstation.
De uitstaphalte in Wijk bij Duurstede heet De Geer en ligt naast garage Beijer. De felgekleurde school ziet u direct liggen. Volg de geel-zwarte pijlen vanaf de halte naar de start.

Of per fiets, als u dichtbij woont:
De school heeft genoeg overdekte fietsenrekken.

Of met de auto:
Neem vanaf de A12 Utrecht – Arnhem bij Bunnik de afslag richting Wijk bij Duurstede.
De provinciale weg N229 gaat langs Odijk, Werkhoven, Cothen naar Wijk bij Duurstede.
Ga bij de eerste rotonde rechtdoor richting centrum. Volg de Graaf van Lynden van Sandenburgweg tot de eerste kruising. Ga rechtsaf, de felgekleurde school ligt aan uw rechterhand.

Parkeren: is er voldoende parkeergelegenheid?

Indien u met de auto komt, dient u er rekening mee te houden dat er slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen in de buurt zijn. Zoek een parkeerplaats bij de school of in de wijken De Geer of De Heul rond de school.
Parkeer niet in de bermen, maar op de aangegeven parkeerplaatsen! Volg aanwijzingen van verkeersregelaars altijd op.

De leden van uw wandelvereniging komen per touringcar en de chauffeur zoekt een parkeerplaats voor zijn bus. Wat moet hij doen?

Er zijn drie busparkeerplaatsen beschikbaar bij de school op particulier terrein. Na vooraanmelding kan daar gebruik van worden gemaakt. Uw chauffeur neemt uiterlijk woensdag 15 maart 2012 contact op met mevrouw Joke Timmer via telefoon 0341 – 424032 of 06 – 1525 1443 (09.00 – 19.00 uur) of info@booksteps.nl.

Gerelateerde artikelen

5x literatuur voor 2022 waar je niet op kunt wachten

Een nieuw jaar is een goed moment om vooruit te kijken en nieuwe leesplannen te maken. Wij hebben de vijf grootste titels die je binnenkort kunt verwachten alvast voor je op een rijtje gezet.

Blog
Lees meer

Franco Faggiani over zijn nieuwe roman

In Faggiani's nieuwe roman is opnieuw en hoofdrol weggelegd voor de natuur. Faggiani nam de aardbeving in het Italiaanse stadje Amatrice van 2016 als uitgangspunt voor zijn boek.

Blog
Lees meer