Sarah Winman wint Newton First Book Award

Sarah Winman wint Newton First Book Award

De prijs is uitgereikt tijdens het Edinburgh International Book Festival. Elke (in het Engelse schrijvende) debutant kon meedoen. Van de 47 inzendingen is er door de lezers het vaakst gestemd op Toen god een konijn was, en dus heeft Sarah Winman gewonnen.

Eerdere winnaars groeiden uit tot bekende internationale auteurs, van debutanten werden ze supersterren. We wensen dit Sarah Winman van harte toe!

Bekijk de site van de Newton First Book Award

Gerelateerde artikelen

Wat kleuren ons leren over Japan

Kleuren: ze sieren onze wereld, beïnvloeden onze stemming en prikkelen onze zintuigen. Onze perceptie van kleur is vaak het resultaat van een culturele constructie die de geschiedenis en overtuigingen van een land en haar cultuur weerspiegelt. Overal ter wereld onthullen kleuren unieke verhalen.

Blog
Lees meer

De tien ingrediënten van het anti-aanbakbrein

In Het anti-aanbakbrein deelt Sanne van Arnhem haar strijd met DWP (Dat Wat Plakt). Lees hier meer over de elementen die er samen voor zorgen dat je strijdbaar ten tonele verschijnt wanneer je last hebt van een flinke dosis DWP.

Blog
Lees meer

5x tips voor Pride (en erna)

Het is prideweek. Ooit begonnen als protest voor gelijke rechten van lhbti+’ers, nu voornamelijk een viering van gender- en seksuele vrijheid en een belangrijk moment van zichtbaarheid. Wij tippen je een aantal queer boeken, waarmee je prideweek het hele jaar lang kunt vieren.

Blog
Lees meer