Vrouwenpower

Thrillers draaien vaak om oudere, ietwat chagrijnige of aan de alcohol verslaafde Scandinavische politierechercheurs. Of atletische, jonge en slimme (vaak ex-)FBI of CIA- agenten. Maar wat is nu fijner dan een goede thriller met een sterke vrouw in de hoofdrol? Wij zetten 5 sterke vrouwenpersonages uit ijzersterke thrillers voor je op een rijtje:

1) Lisbeth Salander uit de Millennium-trilogie. Behoeft geen uitleg?! Wij kunnen geen sterker vrouwelijk personage bedenken.

2) Lacey Flint. Inmiddels zijn er vier thrillers van Sharon Bolton verschenen rondom politieagente Lacey Flint: Zielsgeheim, Nachtmerries, Blijf waar je bent en Het donkerste water. Bolton wordt door pers en lezers geroemd om haar originaliteit en de beklemmende sfeer die ze weet op te roepen. Lacey Flint heeft een aantal traumatische gebeurtenissen meegemaakt en er is geen enkele reden voor Lacey Flint om bij nieuwe zaken betrokken te raken. Maar het blijkt keer op keer onmogelijk om er buiten te blijven. Met alle gevolgen van dien…

3) Jessica Reel. De vaste partner van Will Robie in de gelijknamige serie van David Baldacci. Ook Jessica Reel is een huurmoordenaar, net zo ervaren, professioneel en koelbloedig als Robie. In de laatstverschenen thriller Eindspel gaan de twee op onderzoek uit als Robies baas, codenaam Blauwe Man, wordt vermist. Ze komen terecht in een plattelandsstadje met talloze problemen: een reeks moorden, aan drugs gerelateerde criminaliteit en geweld van een groep blanke racisten.

4) Vivian Miller uit Wat je niet weet van Karen Cleveland. Vivian is een toegewijde CIA-analist op zoek naar de identiteit van zogeheten Russische ‘slapers’: spionnen op Amerikaanse bodem die een ogenschijnlijk doodnormaal leven leiden als Amerikaans staatsburger. Maar dan vindt ze de naam van haar echtgenoot. Is hij een spion? Wie kan ze nog vertrouwen?

5) Olivia Rönning. Een hoofdpersonage van wie je niet snel genoeg krijgt! Springvloed, het eerste deel uit de serie rondom Olivia en haar partner Tom Stilton, van Cilla en Rolf Börjlind is inmiddels verfilmd als tv-serie en zeer succesvol. Iedereen kijkt uit naar het vijfde deel in de serie!