Must-read voor alle fans van historische/religieuze thrillers

Must-read voor alle fans van historische/religieuze thrillers

De tiende kamer van Glenn Cooper
Deze historische thriller is nu al een bestseller in Engeland en Italië. Een echte aanrader voor de liefhebbers van Dan Brown, Kate Mosse en Jean Auel.
Wanneer de historicus Hugo Pineau een bijzonder middeleeuws manuscript ontvangt om te restaureren, komt hij erachter dat er een prachtig beschilderde, prehistorische grot moet zijn, vlak bij de abdij waar het manuscript gevonden is. Geïntrigeerd vraagt Hugo zijn vriend en archeoloog Luc Simard om de grot te gaan zoeken.

De ruimtes in de grot blijken nog interessanter dan gedacht, met name de tiende – meest ontoegankelijke – kamer van het hele grottenstelsel. Om de grotten gedegen te onderzoeken, zetten ze een kamp op met de beste experts. Maar tijdens hun onderzoek, waarbij steeds meer geheimen worden blootgelegd, komen ze in een gevaarlijk machtsspel terecht. Algauw zijn ze hun leven niet meer zeker en is het duidelijk dat iemand probeert de tiende kamer te beschermen.

Quote

‘De tiende kamer is zeker een must-read voor alle fans van historische/religieuze thrillers. Ik wacht gespannen op het volgende werk van deze briljante auteur.’ – Eurocrime.co.uk

Gerelateerde artikelen

5x ontroerende coming-of-ageromans

Vroeg of laat moeten we er allemaal aan geloven: volwassen worden. En dat dat niet zonder vallen en weer opstaan gaat, weet de literatuur ons wel te vertellen.

Blog
Lees meer