Meer brein, minder medicijn: over de kracht van placebo

Ben je er niet van overtuigd dat je jezelf kunt genezen? Dr. Lissa Rankin, aanvankelijk ook een scepticus, werd zelf ziek en besloot te onderzoeken waarom sommige patiënten wonderbaarlijke genezingen ervaren van schijnbaar ongeneeslijke ziektes, terwijl anderen ziek blijven, zelfs als ze de beste medische zorg ontvangen. In Meer brein, minder medicijn betoogt Rankin met veel wetenschappelijk bewijs, voorbeelden en feiten dat de geest het lichaam kan genezen. Ook geeft ze een 6-stappenplan waarmee de lezer zelf het natuurlijke, zelfherstellende mechanisme van het lichaam kan optimaliseren.

Dit boek gaat je blik op de geneeskunde veranderen. Doctor Lissa Rankin komt met overtuigende onderzoeken om bekend te maken wat door de medische wereld eigenlijk al ruim vijftig jaar wordt bevestigd:

Over de auteur

Marleen Drewes studeerde communicatiewetenschap aan de UvA en psychologie aan de VU in Amsterdam, nadat ze tien jaar als fotomodel in Nederland en het buitenland woonde en werkte. Ze heeft een praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie in Amsterdam waarin zij samenwerkt met een psychiater en een maatschappelijk werker. Daarnaast is zij mindfulnesstherapeut en werkt zij als zelfstandig coach voor mensen die op hoog niveau moeten presteren.

Gerelateerde artikelen

5x ontroerende coming-of-ageromans

Vroeg of laat moeten we er allemaal aan geloven: volwassen worden. En dat dat niet zonder vallen en weer opstaan gaat, weet de literatuur ons wel te vertellen.

Blog
Lees meer