Hoe een pleegkind mijn leven veranderde

Hoe een pleegkind mijn leven veranderde

In de zomer van 2009 kwam Koekie, een Surinaamse jongen die net acht geworden was, terecht in Amsterdam Oud-Zuid bij Céline van Gennep en Frans Lomans.

Inhoud

Koekie had al een bewogen leven achter de rug: dit was niet zijn eerste pleeggezin. Lomans, die 54 was toen Koekie in zijn leven kwam en die daarvoor geen enkele ervaring met kinderen en opvoeden had, schreef wekelijks een blog over Koekie op de site van J/M voor Ouders. Over hoe langzaam duidelijk werd wat Koekie allemaal had meegemaakt, over hoe Koekie veranderde en over hoe Koekies komst ook zijn bestaan en dat van zijn vrouw volstrekt op z’n kop zette.

Het leven werd een achtbaan: van de hemel naar de hel en terug. Koekie & ik is een soms tragisch, maar vaak ook humoristisch verslag van de eerste jaren van Koekie bij zijn nieuwe gezin.

De auteur

Frans Lomans is hoofdredacteur bij Panorama. In 2001 trouwde hij met Céline van Gennep en ze besloten in 2008 om pleegouders te worden. Frans Lomans is beschikbaar voor interviews.

Gerelateerde artikelen

5x ontroerende coming-of-ageromans

Vroeg of laat moeten we er allemaal aan geloven: volwassen worden. En dat dat niet zonder vallen en weer opstaan gaat, weet de literatuur ons wel te vertellen.

Blog
Lees meer