Gruwelijke ontknoping van een ontvoeringszaak

Gruwelijke ontknoping van een ontvoeringszaak in De onderhandelaar

Frederick Forsyth is een van de grootmeesters van de spionagethriller. Onlangs maakte de Britse Crime Writer’s Association (CWA) bekend dat de zeer prestigieuze oeuvreprijs, de Diamond Dagger 2012 aan hem is toegekend. De Britse Forsyth, van oorsprong journalist, debuteerde in 1971 als misdaadauteur met het fameuze De dag van de Jakhals. Zijn thrillers worden bevolkt door spionnen, diplomaten, oorlogsmisdadigers, militairen, terroristen en politici die zich, als stukken op het schaakbord van de internationale politiek, voortbewegen tegen de achtergrond van bestaande conflicten en (burger)oorlogen.

Een van zijn grote bestsellers, De onderhandelaar verschijnt medio maart in de Zwarte Beertjes pocketserie.
De zoon van de president van de Verenigde Staten wordt door een internationale bende criminelen ontvoerd. Slechts één man is in staat om met deze professionals te onderhandelen: Quinn.

Maar Quinn, ooit onderhandelaar in de meest geruchtmakende ontvoeringszaken, leeft in afzondering sinds de dramatische afloop van zijn laatste zaak. Toch laat hij zich overhalen.
Door zijn onconventionele werkwijze jaagt hij zowel de FBI als de CIA tegen zich in het harnas. Desondanks weet hij de onderhandelingen in goede banen te leiden. Tot het moment waarop de zaak een gruwelijke wending neemt… Lees meer.

Gerelateerde artikelen

5x ontroerende coming-of-ageromans

Vroeg of laat moeten we er allemaal aan geloven: volwassen worden. En dat dat niet zonder vallen en weer opstaan gaat, weet de literatuur ons wel te vertellen.

Blog
Lees meer