Een nieuwe kijk op leiderschap

Op zoek naar een diepere laag

Leiderschap op een A4’tje

‘Mijn persoonlijke belofte aan jou is dat je na het lezen van dit boek, na het in praktijk brengen van de inhoud een betere leider zult zijn. Een leider die gehoord wordt, die gevolgd wordt. Een leider die ziet, hoort en handelt en zo de organisatie op een hoger plan brengt.’ – Menno Molendijk

Inhoud

Dit boek zet binnen de 4 A’s complexe zaken betrekkelijk eenvoudig achter elkaar. In perspectief. Daar is behoefte aan door de toenemende druk op de top in bedrijven. De tijd en ruimte om dikke, wetenschappelijke pillen te lezen is er niet. De informatie en kennis moet toegankelijker gemaakt worden. Terwijl het veel bedrijven tegenzit, heeft ‘bedrijvensleutelaar’ en inspirator Menno Molendijk een bloeiende praktijk in het helpen van leiders binnen bedrijven. Hij laat hun op een indringende persoonlijke manier zien dat het anders kan. Leiderschap draait in de basis om vier stappen die op een A4’tje zijn uit te leggen. Een leider moet Aansluiten bij de mensen aan wie hij/zij leiding geeft, goede Afspraken maken, mensen durven Aanspreken en niet te vergeten Afrekenen.

In zijn boek combineert hij op een vlotte en handzame manier praktijkvoorbeelden en ervaringen uit zijn privéleven met wetenschappelijke inzichten en oosterse en westerse filosofieën. Het geeft handvatten, lijstjes met voorbeelden die je direct kunt toepassen. Aan de hand van de vier A’s kun je je nieuwe leiderschap direct uitproberen en voelen. Door het proberen en voelen vergroot je je begrip. Je ziet als het ware je eigen leiderschap aan het werk. Een leiderschap waarin je bezieling ziet en voelt.

De auteur

Menno Molendijk heeft ruime ervaring in het begeleiden van managementteams en organisaties bij complexe veranderingstrajecten, als projectleider en als executive coach. Het is zijn passie strategische projecten daadwerkelijk te implementeren in de dagelijkse praktijk. Haalbaarheid en de mate van impact naar klant, management en medewerkers staan hierbij voorop. In trajecten staat het mobiliseren van energie en veranderen van gedrag centraal.
Na in diverse rollen bij o.a. Looten/GITP en Holland Consulting Group te hebben gewerkt, is hij sinds 1996 Managing Director van SecondNature BV. Hij werkte onder meer voor ABN AMRO, DSM, Rabobank, Campina, Reliant Energy, Deutsche Postbank, VROM, Ahold, AGIS, SSA-Baan, Shell, Adecco, Publicis, PwC, Royal Cosun, Maetis, Gemeente Harlingen, Sonoco, Eneco, ING en KPN.

www.secondnature.nl
www.mennomolendijk.nl

Gerelateerde artikelen

5x ontroerende coming-of-ageromans

Vroeg of laat moeten we er allemaal aan geloven: volwassen worden. En dat dat niet zonder vallen en weer opstaan gaat, weet de literatuur ons wel te vertellen.

Blog
Lees meer