De Millennium app: Chasing Salander

De Millennium app: Chasing Salander

Naast de boeken (wereldwijd meer dan 62 miljoen exemplaren verkocht!) en de Hollywoodverfilming in januari 2012 is er nu ook een Millennium app. Op 15 december 2011 wordt deze app gelanceerd door De Zweedse uitgever van Stieg Larsson, Norstedts.

De app

De app heet Chasing Salander en neemt je mee door het verhaal Mannen die vrouwen haten. In totaal wandel je langs 14 plekken die allemaal in het verhaal voorkomen. Op die plekken zijn er verschillende mogelijkheden om meer te weten te komen over de personages uit het verhaal, de plaatsen, Zweden, Stockholm en over Stieg Larsson zelf. Er wordt op elke plek een fragment voorgelezen door een verteller, je kunt foto’s kijken en op verschillende dingen klikken voor meer informatie. Het is te vergelijken met een audiobook, maar dan met hele mooie foto’s en stukken geschreven tekst.

De Engelse applicatie is geschikt voor de iPhone en zal te koop zijn voor 4,99-6,99 dollar.

Overige informatie
• Producer and publisher: Norstedts
• Script: Fredrik T Olsson
• Photographer: Pieter ten Hoopen
• Reader: Shanti Roney
• Sound: Andreas Röjmar

Kijk voor meer informatie en afbeeldingen van de app op de website van Norstedts. Je kan ook de trailer bekijken van de applicatie.

Gerelateerde artikelen

5x literatuur voor 2022 waar je niet op kunt wachten

Een nieuw jaar is een goed moment om vooruit te kijken en nieuwe leesplannen te maken. Wij hebben de vijf grootste titels die je binnenkort kunt verwachten alvast voor je op een rijtje gezet.

Blog
Lees meer

Franco Faggiani over zijn nieuwe roman

In Faggiani's nieuwe roman is opnieuw en hoofdrol weggelegd voor de natuur. Faggiani nam de aardbeving in het Italiaanse stadje Amatrice van 2016 als uitgangspunt voor zijn boek.

Blog
Lees meer