‘Minder doen, meer bereiken’

15 februari 2016

Shaa Wasmund met boek
‘Sta een uur eerder op, kijk een week lang geen tv,’ Sháá Wasmund laat het zo simpel klinken. Maar ze heeft wél gelijk, juist dingen die simpel zijn werken. We zijn er helaas aan gewend om alles zo ingewikkeld mogelijk te maken en dat is helemaal niet nodig.

12733396_1096294410401380_2284094661788032243_n

Boeken over gelukkiger worden, meer uit het leven halen, een betere versie van jezelf worden..
Ze zijn er in overvloed en ze beloven je allemaal de wereld.
Wat maakt ‘Minder doen, meer bereiken’ dan anders?
Als je van alle zelfhulpboeken er maar eentje zou lezen, raad ik je zonder twijfel deze aan. En niet omdat ik dit boek heb uitgegeven, maar omdat dit het eerste boek is dat mij tot actie heeft laten overgaan. Dit boek heeft er voor gezorgd dat ik de wekker elke ochtend een half uurtje eerder zet om even wat yoga te doen voor ik aan de dag begin.
Dit boek heeft er voor gezorgd dat ik een opleiding naast mijn werk ben gaan doen, omdat me dat al langer leuk leek, maar ik altijd excuses verzon (wat moet ik er eigenlijk mee, straks kan ik het niet, het kost geld…) om het niet te doen.
Sháá laat je uitzoeken wat je echt wil en hoe je daar (met kleine stapjes) kunt komen. Weg met de ‘als-dan valkuil’ die je vast bekend voorkomt: Als ik tien kilo afval, dan durf ik op dansles, als we een groter huis hebben, dan kan ik thuis sporten, als ik een andere baan vind, dan kan ik mezelf pas ontplooien.
Elke kleine stap is er al een in de goede richting, en Sháá beschrijft dat in heldere en hapklare brokken voor je. Natuurlijk moet je het alsnog zelf doen, zij weet immers niet wat jij wilt veranderen in je leven, maar ze dwingt je te kijken naar patronen, gedachtes waar je in vast zit en nodigt je uit een kleine stap te nemen, een klein ding te veranderen die je de goede kant op helpen.
Minder doen meer bereiken 2

Het mooiste van het boek is dat ze je uitdaagt om in het leven dat je nu hebt, dingen aan te passen. En dat betekent niet automatisch meer doen, maar juist minder. Meer aandacht aan de dingen die belangrijk zijn, minder tijd voor energie vretende dingen die je wellicht beter kunt uitbesteden. Zo is dit boek voor iedereen praktisch toepasbaar. Vol met positieve quotes, lijstjes én opdrachten maakt dat dit boek je aan het denken zet, en beter nog, tot actie aanzet. Of het nu gaat om meer sporten, afvallen, een andere carrière, een betere ouder zijn, meer lezen, een hobby oppakken, een boek schrijven… Sháá helpt je daar te komen.

Make-space-1024x536

Reageer op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook van deze blogger