In the heat of the blog: De hitte van de hel

29 november 2016

Bij deze nieuwe blogtour gaan zes enthousiaste bloggers zich zes dagen lang online bezighouden met De hitte van de hel, de ijzersterke opvolger van De doden hebben geen verhaal van Gard Sveen.

Over het boek
Als inspecteur Tommy Bergmann een zwaargewonde prostituee aantreft in een appartement in Oslo, voert zijn herinnering hem terug naar een zaak tijdens zijn beginjaren bij de politie. De verwondingen van de jonge vrouw lijken namelijk verontrustend veel op die van de slachtoffers van seriemoordenaar Anders Rask, een onderwijzer die in de jaren tachtig dood en verderf zaaide. Rask zit echter opgesloten in een van de zwaarst bewaakte tbs-klinieken van het land en kan dus de dader niet zijn.

De moeder van een van de vermoorde meisjes leest in de krant over de zaak van de prostituee. Ze is er zeker van dat Rask, haar dochters toenmalige onderwijzer, ten onrechte veroordeeld is, en ze weet wie de echte dader is. Of is het slechts haar morbide fantasie?

Tommy Bergmann en zijn collega Susanne Bech gaan op zoek naar de gevaarlijkste moordenaar van het land en worden meegesleurd in het waanzinnige labyrint van zijn verknipte brein.

Gard Sveen is werkzaam als senior adviseur bij het Noorse ministerie van Defensie. Zijn ijzersterke thrillerdebuut De doden hebben geen verhaal werd bekroond met zowel de Gouden Revolver als de prestigieuze Glazen Sleutel, voor de beste Scandinavische thriller. De hitte van de hel is het tweede boek over rechercheur Tommy Bergmann.

De deelnemende bloggers:

30-11Femke de Moor-de LigtMore Delight
1-12Daniëlle SpoelstraScriptgirl
2-12Kim de Bruijn-RompaBoekenbeschrijfster
3-12Paulien van de HoefBoekenid
4-12Martinique KoevoetsVertaalster M
5-12Tessa HeitmeijerTessa Heitmeijer

Meelezen met de bloggers? Dat kan! Een leesfragment is hier te vinden!

Veel leesplezier!

 

Terug naar nieuwsoverzicht