De groene eend

een autistische jongen en zijn vader maken een onvergetelijke roadtrip

Samenvatting

Wat er in het leven werkelijk toe doet, is Eric al lang vergeten. Elke woensdag bezoekt hij zijn autistische zoontje Isaac in de kinderkliniek om samen karpers te observeren. Hij slaagt er maar niet in om tot hem door te dringen.

Tot Eric de groene eend van zijn oom erft. Als Isaac de auto ziet, lijkt hij voor het eerst te reageren. Eric ziet het als een teken en besluit tegen de wil van zijn ex Isaac mee te nemen. Achternagezeten door de politie ondernemen vader en zoon een fabelachtige tocht door Frankrijk die hun leven voorgoed verandert.

De groene eend is een verrassend, aandoenlijk en hartverwarmend verhaal over de kunst om het leven een nieuwe draai te geven.

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044975956
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Manu Causse
Vertaler: Manik Sarkar
Prijs: 11,99
Aantal pagina's: 256
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 10-04-2017

Gerelateerde artikelen

5x literatuur voor 2022 waar je niet op kunt wachten

Een nieuw jaar is een goed moment om vooruit te kijken en nieuwe leesplannen te maken. Wij hebben de vijf grootste titels die je binnenkort kunt verwachten alvast voor je op een rijtje gezet.

Blog
Lees meer

Franco Faggiani over zijn nieuwe roman

In Faggiani's nieuwe roman is opnieuw en hoofdrol weggelegd voor de natuur. Faggiani nam de aardbeving in het Italiaanse stadje Amatrice van 2016 als uitgangspunt voor zijn boek.

Blog
Lees meer