De woestijn

Samenvatting

‘Dit verhaal is waargebeurd. Geweldig intiem. Wanhopig. Ontroerend en verontrustend tegelijkertijd.’ – Le Monde

In de auto die haar met spoed naar het ziekenhuis voert, smelt het gezicht van Eligia langzaam weg. Haar ex-man Arón gooide tijdens het tekenen van de echtscheidingspapieren zwavelzuur in haar gezicht. Tijdens de rit probeert haar zoon Mario het zuur weg te vegen maar zijn eigen vingers branden. Dan schiet Arón zich een kogel door het hoofd.

Wat volgt is een lange tocht langs de beste ziekenhuizen ter wereld om Eligia’s gezicht te reconstrueren. Mario vergezelt zijn moeder tijdens het hele proces terwijl de herinneringen aan zijn vader de revue passeren. Tot hij Dina ontmoet en voor het eerst de liefde beleeft. Dat dwingt hem zijn eigen identiteit en genen onder ogen te zien.

De woestijn is een meesterlijke roman over de fundamentele angst om net zoals je ouders te zijn. Deze moderne klassieker die gebaseerd is op Baron Biza’s eigen familietragedie laat een onuitwisbare indruk achter.

‘Een van de 25 beste Spaanstalige boeken van de afgelopen 25 jaar.’ – El País

‘Een familiedrama, een sociale schandvlek, een logisch schandaal. Een filosofie van de pijn en het verhaal van een passionele liefde. Een van de beste romans van de afgelopen jaren.’ – Clarín

Specificaties

Specificaties

ISBN: 9789044976724
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Jorge Baron Biza
Vertaler: Adri Boon
Prijs: 10,99
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Signatuur
Verschijningsdatum: 13-11-2017

Gerelateerde artikelen