Terug naar huis

€ 7,99
Ebook

‘Kort maar magistraal. – The Times Literary Supplement

De beroemde Britse dichter Joe Jacobs brengt de zomer samen met zijn vrouw Isabel, die oorlogsverslaggeefster is, en hun dochter Nina door in een vakantievilla in Frankrijk. Een bevriend stel, Laura en Mitchell, voegt zich bij hen. Er is een zwembad in de tuin, een hippieachtige klusjesman loopt continu rond en op het balkon van een aangrenzende woning slaat de buurvrouw een en ander argwanend gade. Aan onderlinge spanningen ontbreekt het allerminst.
Katalysator in het geheel vormt Kitty, een jonge vrouw die naakt in het zwembad wordt aangetroffen. Dood, lijkt het. Een boekingsfoutje, blijkt het. Ze laten haar blijven.

De prachtige Franse zomer komt in schril contrast te staan met wat de villabewoners doormaken.

  • Verschijningsdatum: 12-11-2013
  • ISBN: 978-90-449-6982-5
  • Aantal pagina's: 168
  • Uitgever: Signatuur
  • Vertaler(s): Anne Jongeling
  • NUR: 302
Uit de pers
‘In deze roman is thuis ongrijpbaar, veiligheid onwaarschijnlijk, en de lezer slaat het boek zowel tevreden als verontrust dicht. – The Guardian
‘Levy neemt ons met fijngevoeligheid en zonder oordeel mee in deze onderbewuste wereld. Haar stijl is teder, vaak geestig en altijd scherpzinnig. Haar proza is compact en origineel. Deze verbazingwekkende roman verkent de thema s verlies en verlangen op een beklijvende manier.
‘Levy s personages zijn voortdurend bezig de meest prangende zaken te verdringen, te vergeten en te verzwijgen.