Boeken
Non-fictie

Stilte

'Rust en filosofische diepgang vind je bij Kagge.' Trouw

De Noorse avonturier en uitgever Erling Kagge stelt zichzelf in dit boek drie vragen: Wat is stilte? Waar kun je het vinden? Waarom is het nu belangrijker dan ooit? Wat volgt zijn drieëndertig pogingen om een antwoord te vinden.

Stilte is een persoonlijk, innemend en belangrijk boek dat op krachtige wijze het leven anno nu onder de loep neemt. Erling Kagge gebruikt zijn ervaringen als ontdekkingsreiziger en bergbeklimmer om het onderwerp stilte te onderzoeken.

‘Door de wereld buiten te sluiten keer je je rug niet naar de omgeving toe, het is juist het tegenovergestelde: je ziet de wereld scherper, je blijft meer op koers en waardeert het leven meer.’

  • Verschijningsdatum: 18-4-2017
  • ISBN: 978-94-005-0862-0
  • Aantal pagina's: 144
  • Uitgever: Lev.
  • Vertaler(s): Hanneke Wijte
  • NUR: 320
Uit de pers
'Wat is stilte? Waar is stilte? En waarom is het belangrijker dan ooit? Kagge zet zijn antwoorden op een beheerste manier uiteen, in een prettig ritme dat luchtigheid met diepgang afwisselt.' Happinez
Meer over dit boek
Interview met Erling Kagge over stilte

Ik heb op alle uithoeken van de aarde naar stilte gezocht. Al ski├źnd naar de Noord- en Zuidpool, zeilend over de grote wereldzee├źn, op de top van Mount Everest en ploeterend door de rioolbuizen onder de stad New York. Maar ik ben er ook naar op zoek als ik op weg ben naar mijn werk in mijn woonplaats Oslo of als ik thuis in bad zit.

Lees meer
De nieuwe Suzanne Vermeer is er!

Begin vandaag nog in de winterthriller ‘IJskoud’! Winterse (ont)spanning…

Sluiten Lees meer