Fabio Genovesi, een rasentertainer!

10 november 2015

Deze week is Wat de golven brengen verschenen, de nieuwe roman van Fabio Genovesi. Al bij zijn vorige roman Vissen voeren was ik verkocht.
Net als bij Vissen voeren is dit een verhaal dat echt binnenkomt en je bij blijft.

Genovesi is een rasentertainer met een scherp oog voor de tragische en de mooie kant van de mens. Zijn personages zijn van vlees en bloed, uniek en authentiek. Met Luna, een albino aan de Italiaanse kust, leert hij ons opnieuw de zintuigen en fantasie te gebruiken. Haar kijk op het leven zet je aan het denken over anders-zijn en op jezelf vertrouwen; in Sandro, een miskend talent, zien we kleinzerigheid maar ook dadendrang; en met Serena toont hij een vrijgevochten vrouw en moeder die het verlies van een kind moet verwerken. En dat zijn slechts enkele van de memorabele bewoners van dit kleine plaatsje. Genovesi creëert een wereld op de vierkante centimeter waarin je lang wilt verblijven. Als een vakantie waarvan je niet wilt dat ze overgaat. Genovesi brengt zijn verhaal met humor en menselijkheid, waardoor het sprankelt en gloeit. Kortom een geweldig, tragikomisch en tijdloos verhaal over verbeeldingskracht, rouw en de kracht om door te gaan. Absoluut een van mijn favorieten!

Met de midprice van Vissen voeren en deze nieuwe roman willen wij Fabio Genovesi op de kaart zetten als een van de nieuwe, frisse literaire stemmen uit Italië. Zijn nominatie voor de Premio Strega en zijn bekroning met de Premio Strega Giovanni bewijzen dat hij zowel jongvolwassenen als volwassenen aanspreekt en raakt. Zelden heb ik zo’n goede, grappige, nuchtere en eerlijke vertolker van menselijk leed en lief gelezen.

Juliette van Wersch
Uitgeverij Signatuur

genovesi-8

Reageer op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *