Rabbit Hayes – Ik kan er geen genoeg van krijgen…

9 februari 2016

Dit boek. Het gebeurt niet vaak dat ik steeds opnieuw het begin van een roman – of het einde, in dit geval net zo mooi – weer eventjes lees. En dat er dan elke keer weer tranen in m’n ogen schieten. Klinkt het als zelfkwelling? Sentimenteel? Is het niet! Deze roman is vooral heel erg grappig. En ook: prachtig geschreven, lief… en barstensvol leven. Perfect gedoseerd, alle ingrediënten.

En ik kan er geen genoeg van krijgen.

Het is zo’n boek dat je iedereen in de handen wilt dúwen, dwingend, nog net op een aardige manier. En dat je iedereen daarbij dan op het hart drukt het ECHT te lezen. Zo snel mogelijk. Ik word er niet hebberig van, maar geverig. Iedereen moet dit lezen!! (Zo zit er dus al weken een hysterische ik ergens in mijn hoofd te stuiteren, en echt, ik ben niet het hysterische type).

Het lijkt zo eenvoudig, terwijl je het leest. Of eerder: terwijl je door het verhaal heen vliegt. Zoals Anna McPartlin met haar komische pen ‘eventjes’ een paar onvergetelijke personages neerzet. Ze heeft precies de juiste toon gevonden voor dit verhaal over de tragiek, maar vooral ook de vreugde in het leven. En misschien gaat het haar ook gewoon heel gemakkelijk af. Hoe dan ook, ik maak er een diepe buiging voor. Uiteindelijk is dit een boek om in je hart te sluiten. En daarvan zijn er niet zo veel.

Anna McPartlin

Anna McPartlin

Voor wie het leuk vindt om de auteur even aan het woord te zien, met haar heerlijke Ierse accent – vorig jaar is De negen dagen van Rabbit Hayes al in het Duits verschenen (en daar is het een van de bestverkopende boeken van dat jaar geworden. Terecht!). De auteur heeft toen een interviewtje gegeven over haar boek, dat kun je hier bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=0yJOL9l8l6c

Dit boek. Ik beloof iedereen die het leest: je zult het koesteren.

Ilse Arkesteijn

Reageer op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *