Open je ogen… en sterf

BirdBox_zwartopsnee
Aanvankelijk negeerden de mensen de bizarre getuigenissen op het nieuws. Maar er kwamen er steeds meer en ze kwamen van steeds dichter bij huis. Algauw hoorden we dat het bij ons op straat gebeurde, om de hoek. De televisie ging op zwart, de radio zweeg en het internet hield op te bestaan. Telefoons stopten met overgaan. En we konden niet meer naar buiten. Want daar zijn zij. En zij mogen niet gezien worden…

Malorie voedt haar kinderen binnen op. Iets anders is ondenkbaar. Nog nooit zijn ze buiten geweest.
Het huis is stil, de deuren zijn vergrendeld, de gordijnen gesloten. De ramen zijn afgedekt met matrassen, vastgespijkerd in de kozijnen.

De kinderen slapen. Straks zal ze ze wakker maken en hen blinddoeken.
Vandaag zullen ze het huis verlaten. Vandaag zetten ze alles op het spel.

Dit is de achterplattekst van Bird Box, het thrillerdebuut van Josh Malerman, dat vorige week verscheen bij uitgeverij HarperCollins in Groot-Brittannië en dat in januari 2015 onder de titel De kooi in de Nederlandse boekhandels ligt. Een fantastisch boek voor de liefhebbers van Stephen King – zó creepy, zó goed!

Omdat ik vorige week in Londen was voor de London Book Fair, bezocht ik de dag voorafgaand aan de beurs enkele Londense uitgeverijen, waaronder HarperCollins. Daar kreeg ik van redacteur Emma Coode een werkelijk schitterend gesigneerd exemplaar van Bird Box overhandigd, met een prachtig omslag en de bladzijden ‘zwart op snee’ gespoten. Het ziet er op z’n zachtst gezegd spectaculair uit.

Was het maar vast januari…

Susan Sandérus

foto_handtekening

Gerelateerde artikelen