Mijn meest bijzondere boeken van 2015

29 december 2015

December, lijstjestijd!  Ik heb lang in een boekhandel gewerkt en toen maakten we altijd een eindejaarsfolder met daarin de top 3 van alle medewerkers.  Ik werk daar al jaren niet meer, maar toch maak ik in mijn hoofd  nog altijd zo’n lijstje. Tegenwoordig maak ik in mijn hoofd óók een lijstje van de boeken die voor mij bijzonder zijn omdat het ‘mijn titels’ zijn, oftewel titels  waarvan ik de marketingcoördinator ben en die mij het afgelopen jaar het meest hebben beziggehouden.  Dat lijstje ziet er zo uit:

 1. Wat ons niet zal dodenMillennium 4, David Lagercrantz
  Voor mij de grootste titel waarvoor ik ooit de marketing heb mogen doen. En misschien ook wel de spannendste qua lezersreacties. Want hoe leuk het ook is dat het verhaal van Mikael en Lisbeth verdergaat, het was ook controversieel. En de lezer beslist! Gelukkig zijn de reacties overwegend positief en waren ook de recensies veelal lovend. Een geweldig project.
 1. Wat ik nooit eerder heb gezegd – Celeste Ng
  Lydia is dood. Maar dat weten ze nog niet. Op 3 mei 1977, om halfzeven ’s ochtends, weet niemand iets behalve dit onbeduidende feit: Lydia is te laat voor het ontbijt.
  Zo opent deze prachtige roman, ik werd er meteen door gegrepen.  Wat ik nooit eerder heb gezegd is zowel een pageturner als een ontroerend portret van een gezin. Dit was voor mij een van de mooiste boeken van het jaar, ik heb het zelfs twee keer gelezen. Nog geen enorme bestseller, maar dat gun ik dit boek zo! Allemaal lezen dus 🙂
 1. Zwarte dageraad – Cilla & Rolf Börjlind
  De thrillerreeks over Olivia Rönning & Tom Stilton begint langzamerhand een everseller te worden. Na Springvloed en De derde stem verscheen afgelopen mei Zwarte dageraad. Het is simpel: als je van Scandinavische thrillers houdt, mag je deze serie eigenlijk niet missen. In de zomer van 2016 komt de tv-serie gebaseerd op het eerste deel Springvloed uit, (van dezelfde makers als The Killing) daar kijk ik enorm naar uit!
 1. De drie bruiloften van Manolita – Almudena Grandes
  Spaans, een dikke pil en boeiend. Ik vind het altijd geweldig om de marketing voor de boeken van Signatuur te doen. Het zijn keer op keer verhalen waarin je je wilt onderdompelen. En daar houd ik van. Bij dit boek hebben we een prachtig boekje gemaakt met achtergrondinformatie: De wereld van Manolita. Diverse fragmenten uit het boek worden hierin tegen de historische en culturele achtergrond geplaatst. Een aanrader voor iedereen die geen genoeg van het boek kan krijgen en meer wil weten over de Spaanse geschiedenis.

Ik ben benieuwd naar jullie lievelingsboeken van het afgelopen jaar!

Reageer op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties
Op 2015-12-29 15:28:23 schreef Paul Nijhuis:

leuk om de top 3 van iemand anders te lezen. Het boek van Ng (leuke naam overigens) lijkt me boeiend en de naam Borjlind kom ik steeds vaker tegen in de media, maakt nieuwsgierig