Mijn droom is uitgekomen! – Live, Love, Run. Door: Annemerel de Jongh

5 februari 2016

Een boek schrijven, die droom was al veel ouder dan mijn eerste paar hardloopschoenen, die ik in 2006 kreeg van mijn ouders. Als mini Annemerel ging ik het liefst drie keer in de week naar de bibliotheek om boeken te lenen. Mijn eerste bijbaantje was dan ook – niet zo verwonderlijk – in de bibliotheek. Mijn liefde voor boeken en het schrijven van verhalen heb ik al zo lang ik me überhaupt iets kan herinneren. Het schrijven van een boek was een droom, die afgelopen jaar werkelijkheid werd. Het hebben van een boek in de winkel, was een droom die deze week uitkwam.

Processed with VSCOcam with b5 preset

De dag dat ik begon aan het schrijven van Live, Love, Run. Op koningsdag…

Het afgelopen jaar heb ik tussen de bedrijven door keihard gewerkt aan mijn eerste boek; Live, Love, Run. Dat ging niet zonder slag of stoot hoor, ik heb verschrikkelijke schrijfangst gehad, omdat ik ineens niets meer goed genoeg vond. Er zijn momenten geweest waarbij ik dacht ‘wat was dit voor masochistische droom’, maar goed dat vroeg ik mezelf ook af tijdens het lopen van de New York Marathon en dat was uiteindelijk ook fantastisch, toen ik de finishlijn haalde. En zo voelde dat deze week ook, toen ik na elf maanden eindelijk mijn boek bij de drukker van de lopende band mocht halen. Wauw.

IMG_3149 (2)

Mijn boek nu nog in 2D bij de drukker

Live, Love, Run gaat over hardlopen. Kun je daar een heel boek over schrijven wordt me regelmatig gevraagd. Ga je mensen dan vertellen hoe ze moeten lopen? Uhhh ja… maar dat niet alleen. Ik geef tips die ik als ervaringsdeskundige de afgelopen tien jaar heb opgedaan. Ooit was ik een hardloophater, maar inmiddels kan ik niet meer zonder. Zoals ik in mijn boek schrijf, zonder hardlopen ben ik een minder leuke Annemerel. Ik heb het over beginnen met hardlopen, maar ook over hoe je je schoenen moet kiezen, over blessures, motivatie(problemen) en het lopen van wedstrijden. Ik vertel je hoe je de perfecte hardloopselfie maakt (heel belangrijk, hahaha), ik deel mijn favoriete recepten, hardloopschema’s voor verschillende afstanden en geef je de 25 beste hardlooptips.

De perfecte selfie ;)

De perfecte selfie 😉

Maar waarom moeten mensen mijn boek nu kopen? Ja.. goede vraag, hoe ga je dat van je eigen boek zeggen? Wat ik van de meeste mensen hoor is dat het super motiverend werkt, dat ze er vrolijk van worden, enthousiast en dat ze zo blij zijn dat het zo’n compleet boek is geworden. Ik denk dat dat wel een mooie omschrijving is.

Sfeerfoto’s van de lancering!

En dan nu hopen dat mijn boek goed verkocht wordt, want dit smaakt zeker naar meer. Op naar boek 2!

– Annemerel

Bij aankoop van het boek krijg je trouwens €20,- korting op alle hardloopschoenen bij Run2Day! En ik geef hardloopclinics bij Run2Day waar je je hier voor kunt inschrijven.

Reageer op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *