Mega debuut HET MEISJE IN DE TREIN

Het meisje in de trein is hard op weg om een mega debuut te worden. Vandaag verschijnt het in Nederland en ik ben echt heel benieuwd wat het boek hier gaat doen. Gaat het ook zo’n hype worden?

Hawkins MEISJE IN DE TREIN

In drie maanden tijd zijn er van deze thriller van auteur Paula Hawkins twee miljoen exemplaren verkocht. Nog nooit zijn er van een debuut zoveel exemplaren verkocht. Zelfs niet van Dan Brown om maar een te noemen! In januari 2015 verscheen het boek in Amerika en gelijk stond social media vol met lovende recensies. In de derde week stond het boek op nummer 1 en daar staat het nu nog. Elke 5 seconden wordt er een boek van haar verkocht. Daar kunnen wij alleen maar van dromen 😉.

‘Echt een geweldige thriller, die me bijna de hele nacht heeft wakker gehouden. De onbetrouwbare verteller is perfect gedaan’ – Stephen King

Paula Hawkins heeft dit boek geschreven op een moment dat ze net gebroken had met haar vriend, ze had geen geld en heeft haar vader haar een bedrag voorgeschoten om dit boek af te schrijven. Wat een geluk dat hij dit heeft gedaan, ik denk dat ze hem eeuwig dankbaar is. We hadden Paula heel graag naar Nederland gehaald voor interviews, maar ze is nu heel druk bezig met het afronden van interviews in de Engelstalige landen en het schrijven van haar tweede boek. Jeuh! Nu maar hopen dat het boek het goed gaat doen in Nederland, want dan komt ze waarschijnlijk in september.

Paula Hawkins
Intussen heeft de Belgische pers de hype opgepakt en deze week verschenen deze berichten in de kranten.

Het meisje in de trein collage

 

 

 

 

 

In Nederland zijn ook al de eerste 5 sterren binnen en hopelijk volgen er nog meer in onze blogtour de komende week.

Nou, zijn jullie al enthousiast? En gaat dit boek het zomerboek van 2015 worden?

Saskia Hausel

Op deze pagina