Ik lees dé thriller van 2014

Ik ben Pelgrim, wat een fantastisch boek en ik ben pas op de helft.

Een van de grote voordelen van het werken bij een uitgeverij, je mag of eigenlijk je moet vooruit lezen. Iets wat we wel vaker ook onze trouwe volgers aanbieden zoals laatst bij De vijfde golf van Rick Yancey en waar ontzettend goed op is gereageerd. Het boek verschijnt pas op 10 september, maar we weten nu al dat het goed gaat komen met dit boek 😉.

Terug naar Terry Hayes met Ik ben Pelgrim. Dit boek gaat verschijnen op 11 februari 2014, maar dit boek kun je zonder problemen vast op je lijstje zetten! Dit wordt dé thriller van 2014. Het leuke vind ik dat deze auteur niet meer de jongste is en debuteert met dit boek. Terry is een oud-journalist en een –scriptschrijver en dit merk je meteen. De personages zijn echt goed uitgewerkt en sterk neergezet, ze blijven je bij. En de openingsscène is zo pakkend, je kunt niet anders dan doorlezen. Gelukkig had ik de mogelijkheid dit weekend, want dit boek is maar liefst 700 pagina’s dik. En er is een ondertoon in zijn boek, die is echt waanzinnig goed. Ik heb heel wat thrillers gelezen, maar bij deze denk je iedere keer ‘tjee, wat goed bedacht’.

Een paar weken geleden kreeg ik een tweet van boekhandel Kramer & van Doorn uit Zeist met de vraag of wij de Nederlandse rechten hadden gekocht voor dit boek. Gelukkig kon ik positief antwoorden, ook deze boekhandel noemt het de thriller van het moment. Steven, onze uitgever, die hier toch al jaren werkt raakt niet uitgepraat over dit boek. Misschien moeten we gewoon een weddenschap afsluiten! Gaat dit de thriller worden van 2014? Ik denk van wel!

Zijn jullie ook al enthousiast? We maken vooruit exemplaren voor januari 2014 en ik ga er drie weggeven onder onze volgers. Dus reageer snel via saskia.hausel@apawb.nl en je hebt ook de kans op vooruit te lezen en ik ben natuurlijk heel benieuwd straks naar jullie mening.

Saskia Hausel

‘clever en compulsive – best thriller in years’- Sunday Mirror

Gerelateerde artikelen