Gastblog: De mannen achter De Karakterman

12 mei 2016

Mannen en lifestyle? Klinkt niet echt als een gouden combi. Toch besloten wij zo’n twee jaar geleden dat deze ultieme levensgids voor de moderne man er moest komen. Of eigenlijk juist daarom. Want wees eerlijk: het is toch zonde als je je lichaam verwaarloost, blijft hangen in een doodgebloede relatie, je werk al tien jaar met twee vingers in je neus uitvoert en je familie sinds die laatste ruzie twee jaar geleden niet meer gesproken hebt?

Gaandeweg drong tot ons door hoe zinloos al die zelfhulpboeken zijn als je je niet bewust bent van een diepere laag die je gedrag stuurt. Het werd een ontdekkingstocht: wie zijn wij? Wat willen we? Welke rollen spelen wij in ons leven? En vooral: waarom verras ik mezelf soms met de keuzes die ik maak?

Vergeleken met wie wij allebei waren toen we de eerste letters op papier zetten, zijn we zelfverzekerder, uitgesprokener en meer onszelf, én hebben we tegelijk meer controle over ons leven.

Wij hopen dat de mannelijke lezer ook het nut gaat inzien van de kennis en de zoektocht die dit boek brengt. Waarom ook niet? Als man wil je toch ook fit, energiek, aantrekkelijk en gezond zijn? Goed kunnen dealen met alles wat er op je pad komt? Kunnen staan voor wie je bent en wat je doet, en tegelijk steeds kritisch naar jezelf kijken en jezelf verbeteren op alle vlakken die ertoe doen?

Tijdens de research voor dit boek begrepen we steeds beter waar die weerstand vandaan komt. Mannen hebben weinig behoefte aan allerlei regeltjes waar ze zich aan moeten houden. Een man wil gewoon weten wat werkt en zelf bepalen hoe hij zijn leven inricht. In de praktijk komt die houding vaak neer op ‘je niet te druk maken’ en ‘dingen accepteren zoals ze zijn’. Klinkt allemaal heel redelijk, maar uiteindelijk is het vooral slappe hap.

Dus gingen we door en kwam dat boek er. In de ruim 340 pagina’s gaan we eerst in op karakter en mindset en vervolgens op de belangrijkste peilers van het mannenleven: slaap & ritme, werk & ontplooiing, lichaam & beweging, vrienden & familie, eten & drinken en niet te vergeten lust & liefde.

Met dit boek hopen we vooral de inspiratie te geven om je leven, voor zover het binnen je mogelijkheden ligt, in eigen hand te nemen. Wij leveren de feiten en houden je een spiegel voor. Aan jou om te bepalen wat je daarmee doet.

Jop de Vrieze en Stephan van Duin

Reageer op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *