Downton Abbey fans opgelet!

5 april 2016

Wat vond ik Downton Abbey een heerlijke serie. Toen bleek dat Julian Fellowes, de man achter de populaire Britse tv-serie, een roman had geschreven, was ik dan ook meteen enthousiast. Net als een tv-serie en in de traditie van Charles Dickens, laat Fellowes zijn nieuwe project, Belgravia, in wekelijkse episodes verschijnen. In Engeland via een mobiele app, bij ons als e-bookepisodes verkrijgbaar via alle online boekwinkels.

Een heel bijzonder project, en daarom werden wij door de Engelse uitgeverij uitgenodigd in Londen. We kregen diverse presentaties te zien over hun plannen rondom Belgravia, die ik allemaal erg indrukwekkend vond. De locaties waren trouwens ook very impressive: in de ochtend waren we in een chique club, Mosimann’s, vlak bij Belgrave Square, en ’s middags in het moderne kantoorpand van Orion Books, aan de oever van de Theems.

Het leukste onderdeel was de rondleiding door de wijk Belgravia. Julian Fellowes heeft de locaties in het boek allemaal gebaseerd op werkelijk bestaande huizen, pubs en landgoederen. Dat maakte een wandeling door de wijk een bijzondere ervaring. Zo liepen we langs het huis waar de adellijke familie Brockenhurst uit het boek woont, met pal daarachter de kleinere gebouwen, bereikbaar via een steegje, waar de koetsen werden gestald. Tegenwoordig zijn dat nu ook dure woningen. En we liepen langs The Horse and Groom, waar de bedienden hun maaltijd kwamen nuttigen als de rijke families met hun koks op hun landgoederen buiten Londen verbleven. Of waar die bedienden gewoon even een biertje kwamen drinken om bij te komen van hun lange werkdagen. Want zij hadden in die tijd een behoorlijk zwaar leven; opstaan voor dag en dauw, de hele dag keihard werken en pas slapen als mevrouw en meneer op  bed lagen.

Straatnaambord_Belgrave Square Seaford_House

De tour maakte voor mij het verhaal van Belgravia nog interessanter. Er is zoveel te vertellen over die periode rond 1840. Daarom is er bij dit boek een Facebookpagina met allerlei extra’s: achtergronden, historische feiten, informatie over de personages en prachtige foto’s. Like de pagina om niks te missen!

Belgravia verschijnt vanaf 14 april als e-book in wekelijkse episodes: elke donderdag verschijnt een nieuwe episodes, elf in totaal. De eerste episode is gratis. Op 30 juni 2016 ligt het papieren boek in de winkel.

Stofomslag

Reageer op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties
Op 2016-04-05 17:11:59 schreef Coenraad de Kat:

Kijk uit naar ghet papieren boek en door je verslag nog enthousiater geworden dan ik al was.