Hulp bij het opvoeden

Het opvoeden van kinderen was altijd al een fulltimebezigheid vol talloze mooie momenten, maar ook vol vragen en uitdagingen bij elke nieuwe levensfase van je kind. De nieuwe situatie waar we ons in bevinden draagt daar alleen maar aan bij. We halen weliswaar vaak meer uit de relatie met onze kinderen nu de scholen en kinderopvang voorlopig dicht zijn en we 24/7 bij elkaar zijn, maar dat levert ook weer nieuwe vragen en uitdagingen op zoals thuisscholing, structuur en ritme. Hoe ga je daarmee om?

Hoe krijg je een gelukkig kind? Hoe voed je zelfvertrouwen? Hoe bereid je een kind voor op de verdrietige dingen in het leven? Hoe boos mag je eigenlijk worden? Wat is de meest gemaakte fout van ouders? En wat is het allerbelangrijkste wat je als ouder kunt doen tijdens het opgroeien van je kind?

We hebben – om je te helpen het juiste antwoord voor jou en je gezin te vinden – wat boekentips op een rij gezet. Met deze selectie boeken heb je handvatten voor elke situatie en levensfase van je kinderen en jezelf.

Gerelateerde artikelen