Dit boek komt voor mij op het juiste moment

Eten.Liefhebben.Stralen van Amelia Freer.

header afb.2 non fictie amelia freer

Begin november gaat het eigenlijk al jaren mis. Zodra de buit van Sint Maarten op 11 november binnen is, duik ik in die pot en kan ik me niet meer bedwingen. Dit jaar helemaal, want mijn inkopen waren te fors. Ik denk daarbij dan ook nog, alles wat ik opeet, eten mijn kinderen niet en dat is maar beter ook voor ze. Maar goed, ik schiet er niets mee op. Op een of andere manier zijn die laatste maanden van het jaar funest voor mij wat eten, maar ook wat drinken betreft. Het moet anders!

Ik weet van mezelf dat als eenmaal de knop om is, dan gaat het goed. Alleen, ik krijg die knop maar niet meer om. Maar Amelia Freer gaat daar verandering in brengen, ik weet het zeker. Kijk dat ‘goddelijke’ figuur van vroeger, waar ik zelfs nog de Viva mee heb gehaald, dat zit er niet meer in, maar die zwangerschapskilo’s moeten er nu eindelijk wel eens af na 7 jaar.

viva

Dus heb ik samen met twee collega’s bedacht om ons helemaal in te leven in het stappenplan van Eten.Liefhebben.Stralen. Ik wil weer gezonder gaan koken en eten. Geen excuses meer van de keuken is te klein of andere zaken die ik maar kon verzinnen tijdens onze verhuizingen. Nu in ons nieuwe huis moet er weer gezond/vers eten op tafel. Mijn energiepeil moet weer omhoog. Dat van mijn kinderen kan eigenlijk wel iets naar beneden, maar wie weet komen ze tot rust door minder suiker in ons eetpatroon.

sam-smith

Acteur Sam Smith is helemaal weg van Amelia, hij is ruim 7 kilo afgevallen, maar het belangrijkste is dat hij zich energieker voelt en beter. En dat willen mijn collega’s Hester, Anoek en ik ook.

‘Lees allemaal Amelia’s fantastische boek en begin met gezond leven. Het gaat niet eens om het afvallen, het gaat erom dat je blij bent met jezelf’ – Sam Smith

In deze video van Amelia Freer, legt ze uit hoe haar principes werken.

https://www.youtube.com/watch?v=GOOfBxvZ2DQ&feature=youtu.be&list=PLo8W1fJ6CPwUSOGQD–EyCs8x5UDtovYE

Dus aan de slag!

Stap 1:

Een ding bedenken waar ik dol op ben en mee ga stoppen: snoep. Amelia gelooft niet in crashdiëten (ik ook niet trouwens), maar vraagt mensen een ding te bedenken waar ze de komende tijd aan gaan werken en daar komt dan steeds iets bij. In plaats van jezelf alles te onthouden. Dus geen snoep meer voor mij. Als ik daarin ben geslaagd, kan ik stoppen met het volgende: chips. En zo verder.

Stap 2:

De keuken-detox. Ik dacht het wel mee viel in mijn keukenkast, maar het onderstaande mag er allemaal niet meer in, maar het staat er bij mij allemaal in.

– ontbijtgranen, is een suikerontbijt, een slechter begin van de dag kan eigenlijk niet;

– pakjes en kant-en-klaar producten, aan het einde van het boek koop je nooit meer iets met een barcode;

– margarine, gelukkig hebben wij nooit in huis;

– maaltijden uit blik (soep, tomaten);

– sladressing;

– koekjes, snoep;

– yoghurt;

– tafel- en keukenzout.

In het boek staat een heel handig overzicht met ‘erin’ en ‘eruit’ en hoe je dus bepaalde producten heel makkelijk kunt vervangen.

Ok, het grote werk gaat nu beginnen, eerst maar eens even nog dat stukje chocolade opeten. Dan is dat ook maar weer uit de kastjes ;-).

We houden jullie op de hoogte van de volgende stappen. En wil je dat nu zelf allemaal ook gaan doen? Vanaf dinsdag 8 december ligt het boek in de winkels.

Saskia

Op deze pagina