De hondenmoorden: ‘Wát een boek!’

Meestal kan de zomer je niet lang genoeg duren, maar soms kun je gewoon niet wachten tot het september is. Dat laatste geldt dit jaar voor mij, want op 15 september verschijnt De hondenmoorden, het eerste deel in de Oxen-trilogie van de Deense thrillerauteur Jens Henrik Jensen.

Wát een boek!

De hondenmoorden is een ingenieuze, uiterst spannende thriller, waarin snelle, actiegerichte, filmische scènes in bondig proza worden afgewisseld met poëtische beschrijvingen. De psychologische karaktertekening van hoofdpersoon Niels Oxen, de getormenteerde ex-topmilitair met posttraumatisch stress-syndroom, is fascinerend en levert soms aangrijpende momenten op. Samen met de onorthodoxe agente Margrethe Franck vormt hij een onweerstaanbaar nieuw duo in de Scandinavische misdaadliteratuur.

Jens Henrik Jensen hoort nu al bij mijn favoriete thrillerauteurs, samen met onder meer Deon Meyer en Jens Lapidus. De Oxen-trilogie – waarvan deel 2, De schaduwmannen, zal verschijnen in april 2016 – is het beste dat Denemarken op thrillergebied te bieden heeft. En nu is Nederland klaar om veroverd te worden door Jens Henrik Jensen.

Ik wens iedereen daarom een regenachtige september met lange, regenachtige avonden of weekenden 😉 Want als je eenmaal in De hondenmoorden begint, laat het je niet meer los.

Susan Sandérus

Acquirerend redacteur

Lees hier alvast de recensies van de Hebban-leesclub.

Volg hier de blogtour rond De hondenmoorden.

Op deze pagina