Antwoorden van Mariette Lindstein

ANTWOORDEN VAN MARIETTE LINDSTEIN

Alexandra Hollings: Ik zag laatst een documentaire van Louis Theroux over scientology waarin mensen die eruit gestapt waren werden gevolgd. Deze mensen werden echt gestalkt door scientology medewerkers, tegengewerkt op alle fronten, geïntimideerd en gevolgd. Heeft zij daar ook veel last van (dit was nl in Amerika zelf) en hoe weet ze daarmee om te gaan?
Mariette Lindstein: Mensen worden inderdaad gestalkt en lastiggevallen door de leden van de Scientology. De mate hiervan hangt af van hoezeer deze mensen zich uitspreken tegen de Scientology. Bij mij hebben ze mijn computer gehackt, kreeg ik midden in de nacht bedreigende telefoontjes en werd ik achtervolgd en gefilmd door mensen. En dan nog nepaccounts- en websites onder mijn naam. Het is de prijs die je – volgens hen – moet betalen voor het uitlaten over de Scientology.

Hans Hegeman: De relatie tussen Sofia en Benjamin Frisk lijkt op de relatie tussen Lindstein en Dan Koon. Klopt dat?
Mariette Lindstein: Niet echt. Dan en ik waren nog geen koppel tot het moment dat we allebei ontsnapten. Het is meer zoals Sofia’s relatie met Simon.

Frank Broeren: Geen échte vraag, wacht geduldig af tot deel 2 komt.
Mariette Lindstein: Leuk! Ik hoop dat je het goed vindt. Het gaat over verlaten en uit de school klappen.

Nicole Beijersbergen-Maessen: Ik ben gisteren begonnen in het boek.
Mariette Lindstein: Dan wens ik je veel plezier tijdens het lezen!

Gerelateerde artikelen