Nieuws

 • <i>Change the script</i>: (over) een goed verhaal

  Change the script: (over) een goed verhaal

  14 april 2014

  De wereld vraagt voortdurend om mensen die verandering in gang zetten. Maar echte verandering vraagt om een goed verhaal. Theo Hendriks legt uit hoe je dat aanpakt.

 • E-book-kopers opgelet!

  E-book-kopers opgelet!

  9 april 2014

  In verband met een storing in de webshop kan het zijn dat het e-book in de winkelwagen een hogere prijs laat zien dan in de zoekresultaten. We zijn druk bezig om dit probleem te verhelpen, maar het kost wat tijd. Deze storing geldt niet voor de papieren edities van de boeken.

 • Dat wat je meekrijgt: zo ontroerend dat J-Law gelijk de filmrechten kocht

  Dat wat je meekrijgt: zo ontroerend dat J-Law gelijk de filmrechten kocht

  8 april 2014

  Psychotherapeut Claire Bidwell Smith beschrijft hoe ze op jonge leeftijd allebei haar ouders aan kanker verloor. Dit ontroerende verhaal over verlies zal je overdonderen met zijn oprechtheid.

 • Blaat het niet, dan schaapt het niet: Loesje over eten

  Blaat het niet, dan schaapt het niet: Loesje over eten

  8 april 2014

  Loesje wil het leven op de wereld beter en mooier maken. Met haar verrassend creatieve blik neemt ze ditmaal de voedingswereld onder handen.

 • Win een droomvakantie bij een topboek!

  Win een droomvakantie bij een topboek!

  8 april 2014

  Fotografeer jezelf tijdens De Boekenweek met een boek uit onze actietitels, deel je foto op Facebook en wie weet win jij een van die verblijven in een droomhuis!

 • Het nieuwe succes

  Het nieuwe succes

  25 maart 2014

  Op 25 maart is Arianna Huffingtons Het nieuwe succes verschenen, een pleidooi voor een nieuwe definiëring voor succes. Huffington maakt ons bewust dat we naast rijkdom en macht een derde maatstaf moeten hanteren in het definiëren van succes: wijsheid.

 • De nieuwe Clarkson: Is het nu écht te veel gevraagd?

  De nieuwe Clarkson: Is het nu écht te veel gevraagd?

  25 maart 2014

  In een wereld die door waanzin en idiotie geregeerd lijkt te worden, gaat Jeremy Clarkson op zoek naar de zin van het leven. En soms, heel soms, komt hij iets tegen waarvan hij denkt: ja, dit brengt ons verder. De columns in dit boek tonen de onderzoeker Clarkson op zijn best: grappig, uitdagend en onbevreesd als altijd, in zijn eeuwig durende queeste om de wereld recht te zetten en de gekte om ons heen te begrijpen. Waarom worden we zo vaak verplicht om nonsens voor waarheid aan te nemen? Zouden de dingen die we gebruiken niet gewoon moeten werken? Kortom: Is het nu écht te veel gevraagd?

 • Interview met Gabrielle Bernstein in de Happinez

  Interview met Gabrielle Bernstein in de Happinez

  13 maart 2014

  'Als je alleen nog maar de intentie hebt om gelukkig te zijn, en te dienen, dan ga je ook ontvangen - heel veel zelfs.' Gabrielle Bernstein

 • Uitreiking reischeque Schrijvers op Tournee

  Uitreiking reischeque Schrijvers op Tournee

  12 maart 2014

  De winnaar van de prijsvraag ‘Waarom komt u graag in de boekhandel?’ tijdens de Schrijvers op Tournee-campagne is bekend! Gisteren is de reischeque uitgereikt in Boekhandel Plukker in Schagen.

 • Een ode aan de creativiteit: op zoek naar de nieuwe Steve Jobs

  Een ode aan de creativiteit: op zoek naar de nieuwe Steve Jobs

  11 maart 2014

  In dit vermakelijke boek pleit Nolan Bushnell voor het stimuleren van de creativiteit in een bedrijf. Tevens geeft hij praktische tips over hoe je dat kunt bereiken.